Irány a Final Four!

Rosszul sikerült első félidő után fordított és legyőzte a Békéscsabát Győrvári Viktor együttese, így biztosította helyét a négyes döntőben!

Győzelmi reményekkel utaztak akadémistáink Békéscsabára, jól is kezdték a találkozót, Ferenczi Lili góljával már 4-1 volt a hatodik percben. Hamar egyenlítettek a vendéglátók, pedig az egyenlítő gól előtti egy percben Kovács Noémi két védést is bemutatott. Ferenczi Lili vezére volt a támadásoknak, ügyesen cselezte be magát, majd talált be többször is a békéscsabai kapuba. Hiába a támadásban való eredményesség, a védekezés nem nagyon állt össze, így folyamatosan a nyakunkban loholtak a lilák. A másik Lili, Koczka is szép gólokat szerzett, beállóban pedig Fodor Veronika volt megjátszható és nagyon eredményes. Az utolsó két perc nagyon nem sikerült, kétgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

Hatott a szünetben megtartott eligazítás, hiszen Balogh Rebeka átlövésével egyenlítettünk hat perc után. Ekkor jött a Fodor Veronika-Ferenczi Lili páros kapcsolat, amely évekre nyúlik vissza és ezúttal is jól működött! Fodor Vera ráadásul egy egészen kiváló majd egészpályás góllal is megkoronázta addigi teljesítményét, de hol volt még a vége?! Egyre nőtt a különbség a mieink javára, Szabó Dóra is jól szállt be, fontos védéseket mutatott be! Fodor Veronika és Ferenczi Lili is egyaránt 12-12 gólig jutott, egyik sem volt éppen tucatteljesítmény! Az utolsó percekben még Bengi Lili is lehúzta a rolót, az utolsó negyedórában mindössze két gólt kaptak akadémistáink. Balogh Rebeka állította be a 36-26-os végeredményt, nagyszerű csapatmunkával sikerült ezt a nagyon fontos győzelmet megszerezni!

Megvan a hőn áhított négyes döntő, ám előtte van még egy hazai bajnoki a Váci NKSE ellen!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 25. forduló:

Békéscsabai ENKSE–DVSC SCHAEFFLER 26–36 (19–17)

DVSC: Kovács N.  – Ratalics L. 2, Ferenczi L. 12 (2), Poczetnyik D. 2, Fodor V. 12 (3), Balogh R. 3, Koczka L. 5. Csere: Szabó D., Bengi L. (kapusok), Réti B., Varga K., Hermann Z. Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: Gratulálok a csapatnak a négyes döntőbe jutáshoz! Köszönöm az egész évben mutatott kiemelkedő hozzáállásukat!

Kiemelt partnereink