Irány a Final Four!

Gólcsúccsal biztosította be a helyét Márián Blanka U17-es együttese a Final Fourban! Akadémistáink 57-25-re győzték le a Szeghalmi NKC-t, így készülhetnek a négyes döntőre.

A képlet egyszerű volt a Szeghalmi NKC elleni mérkőzés előtt: ha begyűjtik a két pontot akadémistáink, akkor bebiztosítják helyüket a Final Fourban! Az őszi, idegenbeli találkozón megnehezítették a mieink dolgát a szeghalmiak, a félidőben még vezettek, végül öt góllal Márián Blanka csapata bizonyult jobbnak.

A negyedik percben 3-1 volt az állás Keller Petra szép góljával, ám több helyzet is kimaradt, így az első nyolc-kilenc percben nagyjából tartotta a lépést a vendégcsapat. Zákány Janka indításgóljával már hárommal vezettünk, majd szépen sorban jöttek a debreceni gólok, hiába alkalmazott 7-6 elleni játékot a Szeghalom. A 16. percben Bengi Lili vette észre, hogy üresen tátong a szeghalmi kapu, be is talált, ezzel már hét volt a különbség. Jó volt látni a mieink hozzáállását a mérkőzéshez, nem bíztak semmit a véletlenre a lányok, hamar kialakítottak egy megnyugtató előnyt. A védekezés jól működött, sok labdát szereztünk, nem csoda, hogy a szélsők mellett a szintén jól induló Szinay Sarolta is megszórta magát. Egyre csak nőtt a két csapat közti különbség, ez tizenhatra nőtt harminc perc után.

Jól kezdtük a második játérészt is, Bengi Lili ismét betalált (két gólt is szerzett tehát kapusunk!), majd Litschauer Nikol is lőtt két üres kapus gólt. Kívülről úgy tűnt, mindenki élvezi a játékot, nagyon gólerősen játszottak beállóink, a Tóth Norina-Varga Katalin-Szinay Sarolta trió 21 gólt hozott össze, sőt a 40. találat egy beálló összjáték után született. Mindenki hozzátett a mai győzelemhez, amely végül 32 gólossá duzzadt.

A legfontosabb, hogy ezzel a sikerrel biztosan eldőlt, hogy Márián Blanka együttese is ott lesz a Final Fourban, hiszen jelenleg öt ponttal vezet a harmadik Szeged előtt, amelynek két mérkőzése van hátra az alapszakaszból! Akadémistáink az utolsó fordulóban a Ferencvárossal játszanak idegenben, ott dől el, hogy ki végez az első és ki a második helyen az alapszakaszban!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 25. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Szeghalmi NKC 57–25 (26–10)

DVSC: Bengi L. 2 – Keller P. 8, Vincze V. 2, Jeszenszki P. 1, Tóth N. 7, Litschauer N. 11, Zákányi J. 4. Csere: Péter R. (kapus), Tóth P., Varga K. 6, Szinay S. 8 (1), Czene P. 3, Szürös K. 5. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Fegyelmezetten, tudatosan játszottunk a mai mérkőzésen. Örülök, hogy sikerült elérni a kitűzött célunkat!

Kiemelt partnereink