Irány a felsőház!

Második helyen zárta az alapszakaszt a B csoportban, bekerült az ország legjobb hat csapata közé Márián Blanka együttese a kiemelt U15-ös bajnokságban!

Nyolc mérkőzés után hat győzelemmel és két vereséggel állt az U15-ös bajnokság első osztályának B csoportjának második helyén Márián Blanka együttese. Az utolsó játéknapon egyszerű volt a képlet, ha pontot szereznek akadémistáink, akkor biztosan résztvevői lesznek a hatcsapatos felsőháznak. A közvetlen rivális Békéscsaba ellen kezdték az utolsó napot a mieink, és valóban fej-fej mellett haladtak a csapatok. Geszterédi Zsófi hamar szerzett két gólt, majd a helyére érkező balszélső, Csizmadia Anna is két ügyes gólt szerzett, második találatával már 8-5 volt ide. A kapusteljesítmény mindkét hálóőr, Bengi Lili és Márkus Melinda részéről is jó volt, a félidőben 12-9-re vezettünk, miután Prokob Dorottya is három ügyes gólt szerzett. A második játékrészben Réti Bíborka kezdett nagyon jól, ám hiába vezettünk már öt góllal is, a Békéscsaba felkapaszkodott, a játékrész közepén ki is egyenlített. Egyszer adtuk ki a vezetést a kezünkből, ám Réti Bíborka utolsó perces büntetőgóljával végül 20-20 lett a mérkőzés végeredménye! Ezzel az egy ponttal teljesen biztossá vált, hogy a mieink az ország legjobb hat csapata között folytatják, bekerültek a felsőházba!

U15 I. osztály, kilencedik mérkőzés, Békéscsaba:

DVSC SCHAEFFLER–Békéscsabai ENKSE 20–20 (12–9)
DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Garamvölgyi F., Varga K. 2, Réti B. 6 (3), Prokob D. 5, Prokob R. 1, Tóth P. 1 (1), Katona E. 1, Vincze V., Csizmadia A. 2, Geszterédi Zs. 2, Szűrös K., Erdei B. Edző: Márián Blanka.

Elérkezett az alapszakasz utolsó találkozója, immáron tét nélkül, hiszen a második hely biztos volt. Talán ennek is volt köszönhető az álmoskás kezdés, nyolc perc után 1-6 volt az állás… Innen sikerült felállni, és Prokob Réka pókokat a felső sarokból kizavaró góljával már kettő volt csak közte. A Prokob-testvérek újabb gólokat szereztek, majd Csizmadia Anna állította be a 10-12-es félidei eredményt. Sőt, még az egyenlítés is sikerült, Geszterédi góljával 12-12 volt, ám innen hat szegedi gól következett. Ügyes megoldásokat láthattunk akadémistáinktól, ám érződött, hogy kissé fáradnak a mieink, a jó erőkből álló és frissebb (első mérkőzését játszó) szegedi csapat uralta a mérkőzést ebben a fázisban. Hatgólos vereséget szenvedtünk a csoportot megnyerő, eddig hibátlan PC Trade Szeged ellen.

Ami viszont a legfontosabb, hogy a B csoport második helyén végzett, így a felsőházban, az ország legjobb hat csapata között folytatja Márián Blanka együttese! Szép volt lányok!

U15 I. osztály, tizedik mérkőzés, Békéscsaba:

DVSC SCHAEFFLER–PC Trade Szeged 18–26 (10–12)
DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Garamvölgyi F., Varga K. 3 (2), Réti B. 2, Prokob D. 1, Prokob R. 3, Tóth P. 2 (1), Katona E., Vincze V. 2, Csizmadia A. 2, Geszterédi Zs. 2, Szűrös K. 1, Erdei B. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: A Békéscsaba ellen végig koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk, elégedett vagyok a lányok teljesítményével! Sokat dolgoztak ezért az eredményért és megérdemelten jutottunk be az ország legjobb hat csapata közé! A Szeged elleni mérkőzésen fáradtak voltunk, mentálisan és fizikálisan sokat kivett az előző mérkőzés. Igyekeztünk helytállni és ez harminc percig sikerült egy jó erőkből álló, pihent Szeged ellen.

Kiemelt partnereink