Indulhat a show!

Amiért egész évben küzdöttek, harcoltak U19-eseink és U17-eseink, azt elérték: bejutottak a Final Fourba. Mindkét csapatunk nagy várakozással tekint a gyáli négyes döntőre, amely a hab lehet az idei év már eddig is nagyszerű tortáján!

Június 8-án az elődöntőkkel kezdődik meg az U19-es és U17-es Final Four a gyáli sportcsarnokban, majd másnap, 9-én a döntőkkel és bronzmérkőzéssel zárul a kétnapos esemény. Ebben az évben is mindkét korcsoport két legjobb keleti és nyugati csapata vesz részt a négyes döntőben.

A felnőttekhez legközelebbi utánpótlás korosztály, az U19 I. osztály Keleti csoportjában az elmúlt szezonokhoz hasonlóan a Ferencvárossal voltak nagy versenyben akadémistáink. Már elég hamar eldőlt, hogy ez a két együttes jut be a négyes döntőbe, májusban Budapesten dőlt el a csoportelsőség. Győrvári Viktor csapata végig magabiztosan vezetett és végül hat góllal, 39-33-ra legyőzte a fővárosiakat! Ez a siker azt jelentette, hogy a mieink a Nyugati csoport második helyezettjével, a NEKA-val mérkőznek meg a szombati elődöntőben, a másik ágon budapesti rangadó lesz, a Ferencváros a Szent Istvánnal játszik.

Márián Blanka U17-es együttesének két jelentős riválisa is akadt a négyes döntőbe jutásért. A Ferencváros mellett nagyon komoly vetélytársnak bizonyult a PC Trade Szeged is, amely 17 góllal győzte le hazai pályán a Fradit. Akadémistáink Vácon szaladtak bele egy váratlan vereségbe, majd a Ferencváros ellen sem sikerült hazai pályán pontot szerezni, ám január 17 után nem találtak legyőzőre a debreceniek. A kulcsmérkőzés a Szeged elleni idegenbeli volt, amelyet egy góllal nyert meg Márián Blanka csapata, majd az ebből szerzett lendületet felhasználva kiváló játékkal fektette két vállra a Népligeti Faházban a Ferencvárost (33-26 ide), erre – mármint, hogy a Fradi ebben a korosztályban hazai pályán kikapjon – 2022. októberében volt utoljára példa. U17-eseink a Nyugati csoport második helyén végző Kozármisleny ellen játszanak az elődöntőben, a másik párosítás a NEKA-Ferencváros lesz.

Egész évben kiváló munkát végeztek a lányok a szakmai stáb vezetésével és amiért küzdöttek, harcoltak, azt elérték, bejutottak a Final Fourba. Most következik a hab az idei év nagyszerű tortáján!

Program

Június 8., szombat, Gyáli Sportcsarnok és Kézilabda Képzési Központ

U17 elődöntők

11:00: FTC–NEKA

13:00: Kozármisleny SE–DVSC SCHAEFFLER

U19 elődöntők

15:00: FTC–Szent István SE

17:00: NEKA–DVSC SCHAEFFLER

Vasárnap 11-kor az U17-esek, majd 13 órakor az U19-esek bronzmérkőzése kezdődik, 15 órától az U17-es, 17 órától U19-es döntő veszi kezdetét.

Minden mérkőzés megtekinthető lesz a Magyar Kézilabda Szövetség YouTube csatornáján, a debreceni érdekeltségű találkozók linkjeit megosztjuk a DVSC Kézilabda Akadémia Facebook oldalán.

Kiemelt partnereink