Indul az utazás!

Indul a felsőházi rájátszás, szombaton Balatonbogláron kezdi meg szereplését U15-ös együttesünk az ország legjobb hat csapata között.

Tavaly ősszel kezdte meg szereplését U15-ös együttesünk az országos bajnokság első osztályának B csoportjában. Ebben az osztályban tizennyolc együttes indult, hatos csoportokban, mindhárom hatosból két együttes jutott tovább a felsőházba. A DVSC Kézilabda Akadémia együttese hat győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zárt a csoport második helyén, így jogot szerzett az ország hat legjobbját magába foglaló felsőházi indulásra.

„Szerintem a motivációval nincs gond, nem is volt a szezon során – állapította meg Márián Blanka. – Az volt a fő célkitűzésünk, hogy bekerüljünk a felsőházba, részben azért, mert több tapasztalatot gyűjthetünk itt.”

Őszi szerepélésével kivívta a jogot együttesünk a felsőházi szereplésre, amely nagyban hozzájárulhat a játékosok fejlődéséhez is.

„A legfőbb célkitűzésünk, hogy azokat a technikai elemeket, csapatrész taktikát, amelyeket edzéseken gyakoroltunk, azokat éles szituációban is alkalmazzuk – mondta el az U15-ös együttes edzője. – Továbbá szeretném azt, hogy minden mérkőzésen tudásunk legjavát nyújtsák a lányok, kiélezett mérkőzéseket játszva.”

A felsőházban való részvétel igazán minőségi riválisokat jelent, az ellenfelek a Budaörs, a Ferencváros, a Győr, a NEKA illetve a PC Trade Szeged együttesei lesznek. Az alapszakaszhoz hasonlóan különböző helyszíneken rendezik meg a fordulókat, minden ilyen fordulónapon két mérkőzést játszik minden együttes.

„Nagyon erős a mezőny, azt gondolom, hogy minden erőre szükség van és csak a jó csapatszellem segítségével vihetünk győzelemre egy-egy mérkőzést – foglalta össze az edző. – Minden egyes döntésüknek súlya lesz ezeken a találkozókon!”

Szombaton, március 5-én két mérkőzésen lép pályára Márián Blanka együttese Balatonbogláron, elsőként 11:10-es kezdettel a Győri ETO ellen, majd 14:40-kor a házigazda NEKA-val megmérkőzve.

Kiemelt partnereink