Igazi rangadó

Nagyon fontos mérkőzést játszik hazai pályán Kudor Kitti ifjúsági együttese, amely a jó erőkből álló Békéscsabát fogadja.

Nyolc mérkőzésen 172 gólt kapott eddig Kudor Kitti együttese az ifjúsági első osztályban (átlagban 21,5 kapott gól), messze a legkevesebb gólt kapták a mieink a tizennégy csapat közül.

„Nagy erősségünk a védekezésünk, bár mostanában kicsit visszaesett a teljesítményünk – mondta el őszintén Török Lilly, a csapat beállója és hármasvédője. – Belülről nem tűnt fel, hogy ilyen kevés gólt kaptunk, ebben nagyon sokat köszönhetünk a kapusoknak is. Próbáljuk ezt a jó mutatót tartani, illetve még fejlődni is benne.”

A következő feladat nem lesz egyszerű, hiszen egy szintén nagy utánpótlásbázissal rendelkező klub, a Békéscsaba ifjúsági együttese ellen mérkőznek meg akadémistáink.

„Nagy küzdelem lesz, az biztos, hogy jó lesz a hangulat – predesztinálja Lili. – A kulcs a védekezés lesz, és ha a helyzeteinket jobb százalékban használjuk ki, mint az elmúlt időszakban, akkor stabil teljesítményt nyújthatunk a mérkőzésen.”

Lilly nemrég még a Hajdúnánás ifjúsági együttese ellen játszott bajnoki mérkőzést, a múlt héten pedig már a Hajdúnánás felnőtt csapatában mutatkozott be NB I B-s találkozón a Csepel ellen.

„Nagyobb a tempó, sokkal nagyobb figyelem szükséges a mérkőzéseken – szemléltette a legnagyobb különbségeket a másodosztály és a harmadosztály között Lilly. – Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, és annak is, hogy fejlődhetek egy jó hangulatú csapatban.”

A DVSC SCHAEFFLER–Békéscsabai ENKSE serdülő első osztályú bajnoki mérkőzést november 17-én rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 16 órai kezdettel. A nézők az ifjúsági találkozóra a felnőtt mérkőzésre érvényes belépőjeggyel léphetnek be, a Kassai út felőli főbejáratnál, 15:30-tól. A mérkőzést a DVSC Kézilabda Akadémia hivatalos YouTube csatornáján közvetítjük.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás szerint a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Kiemelt partnereink