Ifjúsági Európa-bajnok Magyarország!

Hibátlan mérleggel lett Európa-bajnok két akadémistával, Csernyánszki Liliánával és Panyi Annával a fedélzeten a magyar ifjúsági válogatott!

Fotó: EHF

Augusztus 5-én kezdte meg Európa-bajnoki szereplését a magyar ifjúsági válogatott a montenegrói Podgoriácában. A DVSC Kézilabda Akadémia két, a felnőtt csapatban is már bemutatkozott játékosa, Csernyánszki Liliána és Panyi Anna is tagja volt a kiutazó keretnek. Mindketten pályára léptek a csoportmérkőzéseken, amelyeken először nagyon könnyedén győzték le a mieink Szlovákiát (40–13), majd Portugáliát (41–22), majd következett a csoportdöntő. A norvégok sem okoztak komoly gondot (27–15 ide), azonban a mérkőzés 51. percében sajnálatos bokasérülés szenvedett Panyi Anna, aki emiatt nem is lépett pályára a torna további részében. A középdöntőben Románia ellen tíz góllal (27–17), míg Németország ellen hét góllal bizonyultak jobbnak a mieink (31–24).

Az elődöntőben Dánia sem jelentett akadályt, 33–25-re győzött a magyar válogatott, bejutva a fináléban. Bár a döntőben kellett egy kis idő Németország ellen, hogy átvegye az irányítást a magyar csapat, végül nagyon meggyőző játékkal 25–19-re győzött és hibátlan mérleggel Európa-bajnok lett! A döntő legjobb és legeredményesebb magyar játékosa Csernyásznki Liliána lett!

Panyi Anna három mérkőzésen két gólt szerzett, míg Csernyánszki Liliána mind a hét mérkőzésen pályára lépett és az egyik legeredményesebb magyar játékosként 28 gólt szerzett a tornán!

Mindkét játékosunknak gratulálunk a jól megérdemelt Európa-bajnoki címhez!

Kiemelt partnereink