Idén először idegenben

A DVSC Kézilabda Akadémia serdülő együttese is Kisvárdán lép pályára szeptember 9-én, ezúttal az ifjúsági mérkőzés után, 15:30-as kezdettel.

Magabiztos győzelemmel kezdte a bajnoki küzdelmeket az Euronovex ellen Márián Blanka együttese, az első percek tapogatózó játéka után nem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Örömteli tény, hogy minden mezőnyjátékos szerzett gólt, ez a csapatmunkára Kisvárdán is szükség lehet. Aktuális ellenfelünk sima vereséggel kezdte a szezont, bár egy félidő után csak két gól volt a hátrányuk, végül 24-14-es vereséget szenvedtek a DKA Vác ellen. A felkészülési időszakban kétszer is találkoztak a felek, Hajdúnánáson sima győzelmet arattak a mieink, a kisvárdai tornán sokkal szorosabb összecsapást vívtak, ötgólos debreceni győzelemmel.

„A hangulat már alapvetően jó volt a csapatnál, de a győzelem mindig plusz munkára sarkall, a felkészülésünket segíti a jó bajnoki rajt – reagált Márián Blanka arra a kérdésre, hogy milyen a hangulat a magabiztos győzelem után. – Azt gondolom, hogy messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le a felkészülési időszakban lejátszott mérkőzésből. Mindkettőt megnyertük, de azt nem tudjuk, hogy milyen munkából érkezett az ellenfelünk, egy bajnok mérkőzés mindig teljesen más. Ha tudjuk játszani a saját játékunkat, akkor tudjuk növelni a győzelmeink számát.”

Az utánpótlásban a jó eredményen kívül egyéb célok kitűzése is szükségszerű, ezek is pontosan meghatározásra kerültek.

„Csapatszinten a védekezésünket kicsit rendbe kellene rakni – főleg a belső pozíciókban – a hosszabb távú fejlődés érdekében – mondta el a Egyénileg a cselezőkészségünket kellene aktívabban kihasználni, hiszen az első mérkőzésen sok lehetőség volt, amit még a lányok nem feltétlenül vettek észre, vagy nem merték téthelyzetben megpróbálni. Ebben szeretném látni az előrelépést!”

Kiemelt partnereink