Idegenben is magabiztosan

Nagyon jól kezdte a mérkőzést, könnyed sikert aratott a Köstner Vilmos vezette együttes az U19 III. osztályban a HTE vendégeként.

Rögtön az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést akadémistáink a Hajdúböszörmény ellen, sokszor úgy cikáztak a fehér mezes védők között, mellett, hogy ezt képtelenek voltak levédekezni a hazaiak. Lovász Kriszta és Kis Réka járt ebben az élen, majd szép sorjában jöttek a többiek, Balog Réka és Uj Fanni például, 14-3-ra vezettünk negyedóra után. A védekezés a félidő első felében stabil volt, a másodikban már többször eredményesek voltak a böszörményiek. Szép jelenet volt az utolsó másodpercekben Kis Réka villámgyors akciója, amivel beállította a 22-11-es félidei állást. A második játékrészt is jól kezdték a mieink, Csiszár Hanna találatával 30-15 volt az eredmény a 39. percben. Varju Zselyke betörése után vezettünk először húsz góllal, a negyvenedik gól pedig a védekezésben és támadásban is hasznosan játszó Lovász Kriszta nevéhez fűződött. Mindenki hozzátett ehhez a mai győzelemmel, Tábit Vivien több védést is például, emellett legalább egy gólt, vagy gólpasszt, kiharcolt hétméterest minden játékos nevéhez odabiggyeszthettünk. Bár időnként sok hiba volt akadémistáink játékában, de az iramot igyekezték diktálni a lányok és helyenként szép megmozdulásokkal, magabiztosan győzték le a Hajdúböszörmény együttesét.

Ezzel a két ponttal a vesztett pontok tekintetében élen állnak a debreceniek, köszönhetően a nagy rivális BLKSE elleni győzelemnek is. Csak így tovább, lányok!

U19 III. osztály bajnoki mérkőzés, 16. forduló:

HTE –DVSC SCHAEFFLER 21–43 (11–22)

DVSC: Péter R.  – Nagy H. 2, Csiszár H. 5 (2), Kis R. 8 (1), Balog R. 6, Lovász K. 5, Uj F. 7. Csere: Edző: Tábit V. (kapus), Pásztor G. 3, Krasznai D. 1, Varjú Zs. 2, Kiss O. 1, Gönczi H. 2., Papp L., Baló-Jóna N. 1. Edző: Köstner Vilmos

Kiemelt partnereink