Huszáros hajrával nyertünk!

Parázs hangulatú mérkőzésen kiváló hajrájának köszönhetően győzte le a Mátészalkát Kudor Kitti ifjúsági együttese az NB II-ben!

Nagy csatát ígért a DVSC SCHAEFFLER U22–Mátészalkai MTK párosítás, hiszen ősszel csupán három góllal nyertek a mieink Mátészalkán, ennél szorosabb találkozót nem is játszottak akadémistáink az NB II. Észak-keleti csoportjában. Szépszámú közönség gyűlt össze a Hódosban, alighanem rendeztek már meg kevesebb nézővel NB I-es mérkőzést, mint amennyien ma kint voltak ezen az összecsapáson…

Már az első perctől kezdve látszott, hogy a vendégek nagyon koncentráltan játszanak, fiatal edzőjük jól felkészítette csapatát a mieinkből. Jól megtalálták a helyeket a Szabolcs megyeiek, míg a mieink részéről főként az irányító poszton szereplő Panyi Anna vállalta fel a vezérszerepet, ha kellett, egészpályás gólt lőtt, de védekezésben is ő irányított. Makó Zoé góljával vezettünk először a 14. percben, holott sok technikai hibát vétettek a lányok az első játékrészben. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 19. percben a frissen beálló Balogh Rebeka száguldott végig labdával a pályán, állva hagyva a vendégvédelmet, majd lőtt a kapuba, ezzel vezettek a mieink először két góllal! Az utolsó tizenkét percben csak ő és az egész mérkőzésen nagyon agilisan játszó Laaktos Petra lőttek gólt, sajnos az ellenfél többször volt eredményes harminc perc alatt, azaz jó hajrájának köszönhetően átvette a vezetést a Mátészalka (13–14 a félidei eredmény).

Lakatos Petra indította a gólok sorát a második játékrészben, ám a jól játszó Mátészalka főleg a távoli zónából eleresztett pontos lövésekkel operálva kétgólos előnyt alakított ki ismét. Igazi nagy csatát hozott ez a mérkőzés, érezhetően nagyon motivált volt mindkét fél, a vendégek pedig nagyon megnehezítették akadémistáink dolgát. A hétmétereseket hidegvérrel gólra váltó Silye Nanda büntetőjével vezettünk először a második játékrészben, amely köszönhető volt a második játékrészre feljavuló Torda Vanessának is, aki fontos momentumokban hárított! Az utolsó negyedórához döntetlennel érkeztek a csapatok, érezhetően feszült volt mindkét fél, több mint négy percig nem is esett gól. Lakatos Petra törte meg a gólcsendet, a mieink védekezése pedig nagyon határozott, agresszív volt, amelynek köszönhetően a második harminc percben mindössze hét gólt szerzett az ellenfél. Torda Vanessa védései, Bákonyi Lara okos gólja a jobbszélről, Panyi Anna fontos átlövései és betörései, illetve a védekezésben nagy munkát végző Kelemen Dorina labdaszerzése után szerzett találata mind-mind olyan momentum volt, amely végül a mieink oldalára billentette azt a bizony mérleg nyelvét!

A találkozó hajrájában a vendégek – korábban Debrecenben is kézilabdázó játékosa – Sigér Petra kapott a térdéhez egy indulócsel után kapott fájdalmas arccal a térdéhez, ezúton kívánunk neki jobbulást, reméljük nem történt komolyabb sérülés!

Nagyon fontos mérkőzést nyert meg Kudor Kitti együttese, amely a mai napon nem nyújtotta tudása legjavát, viszont nagyot küzdött, és igazi csapatmunkával végül legyőzte a nagyon jól és motiváltan kézilabdázó Mátészalka együttesét! Ezzel a mieink továbbra is száz százalékosan vezetik az NB II. Észak-keleti csoportját, a cél pedig a hibátlan mérleg megőrzése a hátralévő mérkőzéseken is!

 NB II. bajnoki mérkőzés, 15. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22–Mátészalkai MTK 26–21 (13–14)

DVSC: Torda V. – Szabó F., Silye N. 4 (3), Panyi A. 6 (1), Lakatos P. 7, Kelemen D. 3, Makó Z. 3. Csere: Reszegi E. (kapus), Fodor V., Balogh R. 2, Tóth G., Bákonyi L. 1.

Kudor Kitti: Az első félidő első felében nagyon jól védekeztünk, sajnos a játékrész hátralévő idejében visszaesett a teljesítményünk hátul. A második harminc percben a szezon eddigi legjobb védekezését produkáltuk, mindössze hét gólt kaptunk. A támadójátékunkkal nem vagyok elégedett, sok helyzetet kihagytunk és több technikai hibát is vétettünk. Ezeknek köszönhetően sokáig szoros volt a mérkőzés, de örülök annak, hogy végül sikerült megnyerni ezt a nagyon fontos találkozót!

Kiemelt partnereink