Hullámzó játék

Az első félidőben sok hibával játszva még csak egy góllal vezettünk, a második játékrészben sikerült a Vasas fölé kerekedni, nyolcgólos győzelem a vége.

Szokás mondani, hogy a kötelező bizony sokszor tud nagyon nehéz lenni. Nem akarunk semmiképpen spoilerezni, de a Vasas elleni mérkőzés nem volt könnyű, legalábbis annak első félideje.

Pedig jól indult, Szalai Petra átlövése nyomán a negyedik perc végén 3-1-re vezettünk. Gyorsan egyenlítettek a hazaiak, majd kis idő múltán át is vették a vezetést. Többször is kétgólos előnyre tettek szert, szerencsére ennél nagyobb nem volt a hazaiak előnye. Sőt, Baranyi Dorottya egyenlített a 20. percben, a harcosan játszó piros-kékek azonban jó katona módjára tartották a lépést. Az utolsó percekből a gólok tekintetében jól, a kiállításokat figyelembe véve rosszul jöttünk ki, Fodor Veronika utolsó másodpercekben szerzett találatával vezettünk 15-14-re.

Új félidő, új remények: az első minutumokban még fej-fej mellett haladtak a felek, Ferenczi Lili gólja felhívás volt akadémistáinknak, hogy most már nagyobb előnyre kellene szert tenni. A vezényszóvá avanzsálódott találatot egy Baranyi átlövés, majd egy Tóth Rebeka által értékesített ziccer követték. Habár innen még volt egy halvány visszatérési kísérlet, akadémistáink nagyobb sebességre kapcsoltak és helyenként nagyszerű megoldásokat választva távolodtak a Vasastól, ebben nagy szerepe volt a majd’ 50 %-os hatékonysággal védő Demjén Laurának is. Véniger Kata kiváló helyzetfelismeréssel játszotta meg Fodor Veronikát (25-21), majd egy szemkápráztató passzal Csamangó Lili (29-21) is jelentkezett. Beállónk pedig nemcsak, hogy számított eme megoldásokra, mindkét helyzetét gólra is váltotta, nem mellékesen védekezésben is nagyon hasznosnak bizonyult! Sok-sok verejtékkel teli perc után a második félidő bizonyos szakaszaiban jól játszottak U19-eseink és nyerték meg a Vasas elleni bajnokit.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 15. forduló:

Vasas SC–DVSC SCHAEFFLER 22–30 (14–15)

DVSC: Demjén L.  – Ratalics L. 2, Szalai P. 1, Ferenczi L. 6 (3), Solmyosi Zs. 1, Tóth R. 4, Varga K. 1. Csere: Halinda V., Bengi L. (kapus), Véniger K. 2, Csamangó L. 1, Fodor V. 6, Baranyi D. 6 (1), Kiss Cs. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Nagyon mélyről sikerült magasra jutni a hatvan perc alatt.

Kiemelt partnereink