Hosszú út előtt

Az ország másik végébe, Szombathelyre utaznak szombaton akadémistáink az NB I/B hetedik fordulójában, ahol az eddig százszázalékos Szombathelyi KKA együttesével mérkőznek meg.

Bravúrt hajtottak végre akadémistáink az előző fordulóban, a rutinos Esztergom együttesét verte meg Győrvári Viktor csapata. Ez volt a mieink második győzelme a másodosztályban, ezzel a sikerrel vélhetően nem kalkuláltak a mieink.

„Már a mérkőzés előtt éreztem, hogy bravúrt hajthatunk végre, megszerezhetjük a két pontot – emlékezett vissza a találkozó előtti órákra az átlövő. – Úgy készültünk, hogy mind támadásban és védekezésben elővesszük azokat az elemeket, amelyekkel itthon tarthatjuk a két pontot. Szerencsére az előző meccsekkel ellentétben jól kezdtünk és a védekezés is kezdett összeállni az első félidő második felében. Olyan teljesítményt nyújtottunk, hogy megérdemelten nyertük meg a találkozót.”

Nagy utazás vár a lányokra szombaton, hét óra oda és ugyanennyi vissza. Ráadásul az eddig hibátlan, bajnokesélyes Szombathely otthonában vendégeskednek akadémistáink…

„Nagyon hosszú út vár ránk, de mióta Debrecenben játszok, úgy érzem, hogy minden út nagyon hosszú és minden nagyon messze van – mondta el félig viccesen Nóra. – Tavaly hazai pályán sikerült őket legyőzni, de ebből nem szabad kiindulni, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei. Az előző fordulóban már bebizonyosodott, hogy nem feltétlenül számít, hogy a tabellán melyik csapat hol helyezkedik el, igyekszünk jó mérkőzést játszani idegenben.”

A Szombathelyi KKA–DVSC SCHAEFFLER U19 NB I/B-s bajnoki mérkőzés helyszíne a Haladás Sportkomplexum, időpontja 2023. október 7. 18 óra.

Kiemelt partnereink