Hosszú túra előtt

Kecskeméten lép pályára az ifjúsági első osztály tizenharmadik fordulójában Kudor Kitti együttese.

December elseje és január tizennegyedike között hosszabb, mérkőzés nélküli időszak volt az ifjúsági bajnokságban, a 2022-es évben először a Vasas ellen léptek pályára hazai pályán Kudor Kitti tanítványai.

„Szerintem már mindenki nagyon várta, hogy hosszabb időszak után pályára léphessünk itthon – mondta el Szabó Flóra. – Nagy löketet adott, hogy a család, hozzátartozók ültek a lelátón és szurkoltak. Úgy láttam a csapaton, hogy felszabadult volt és örültünk, hogy mérkőzést játszhatunk.”

Kecskemétre utaznak ifitsáink, a mérkőzés esélyesei egyértelműen a debreceni csapat, ezt megerősítették Flóra szavai is.

„Nagyon fontos, hogy a védekezésünk már az elejétől jó legyen, ott legyünk fejben – hangsúlyozta a szélső.” – El kell hozni a két pontot!”

A jobbszélen szereplő Szabó Flóra a tavalyi szezonban még a DVSC Kézilabda Akadémia serdülő harmadosztályú együttesében szerepelt, nyártól az ifjúsági első osztályú együttes tagja.

„Szerintem lövéstechnikában, erőben és gyorsaságban is fejlődtem, a védekezésem is egyre jobb – értékelte az elmúlt félévet saját szempontjából Flóra. – Nagyon jól érzem magam a csapatban, néhány embert már ismertem is korábbról, ráadásul ez egy összetartó közösség, így nem volt nehéz beilleszkednem!”

A Kecskeméti NKSE–DVSC SCHAEFFLER ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést január 26-án rendezik meg a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokában, Kecskeméten. A találkozó 18 órakor kezdődik.

Kiemelt partnereink