Hibátlanul jutottak a középdöntőbe

Mindhárom csoportmérkőzését megnyerte a magyar válogatott, így két pontot visz a középdöntőbe a romániai U19-es Európa-bajnokságon.

Fotó: Marius Ionescu, Mihai Nițoiu

Július 5-én utazott Romániába, Miovenibe a magyar junior válogatott az U19-es Európa-bajnokság helyszínére. Másnap már mérkőzés várt Szilágyi Zoltán együttesére, méghozzá a franciák elleni rangadó. A találkozón sokáig vezetett az ellenfél, ám a végén a mieink voltak higgadtabbak és egy utolsó másodpercekben szerzett találattal legyőzték a franciákat! Következett a Szerbia elleni meccs, amelyen végig dominált a magyar csapat és végül hat góllal bizonyult jobbnak ellenfelénél. Az utolsó csoportmeccsnek nagy volt a tétje, hiszen egy nagyarányú Norvég győzelem még akár a mieink kiesését is jelenthette volna. Ám szerencsére nem így történt, jól kezdték a lányok a találkozót és a kezdetben felépített előnyt nem is engedték ki a kezükből! Szép megoldások jellemezték a magyarok játékát, ez az eredményben is megmutatkozott, hiszen nyolcgólos sikert aratott a Szilágyi-csapat.

A DVSC Kézilabda Akadémia négy játékosa is tagja volt minden mérkőzésen a keretnek, a kvartettből mindenki legalább egyszer betalált a csoportmeccseken. A legeredményesebb Csernyánszki Liliána, aki tizennégyszer terhelte meg az ellenfelek hálóját. Makó Zoé három, Panyi Anna kettő, Kostyó Panni pedig egy találatot jegyzett a három találkozón.

A magyar válogatott hibátlan mérleggel jutott a középdöntőbe, ahová két pontot visz (a másik csoportból Dánia és Montenegro 1-1 pontot). Kedden Montenegro, szerdán pedig Dánia ellen mérkőzik meg a magyar válogatott Mioveniben.

Női junior Európa-bajnokság, C-csoport:

MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 30–29 (12–15)

MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 6 (4), Csíkos 6, Farkas 2, Gém 2, Kostyó, Kurucz, Kövér 1, Makó, Panyi, Papp, Simon 7, Szabó L., Szabó A., Varga 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

SZERBIA–MAGYARORSZÁG 26–32 (13–17)

MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 5, Csíkos 3, Farkas 2, Gém 2, Kostyó, Kurucz, Kövér 3, Makó 3, Panyi, Papp, Simon 7, Szabó L., Szabó A. 2, Varga 4 (2). Edző: Szilágyi Zoltán.

MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 28–20 (13–8)

MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 3 (1), Csíkos, Farkas 2, Gém 6, Kostyó 1, Kurucz, Kövér, Makó, Panyi 2, Papp, Simon 6 (2), Szabó L. 1, Szabó A. 5, Varga 2 (1). Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiemelt partnereink