Hibátlanul az ORV-n!

Hibátlan mérleggel, magabiztosan nyerte meg a Lengyelországban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét a Kun Attila és Márián Blanka vezette magyar serdülő válogatott! A DVSC Kézilabda Akadémia öt játékosa, Balog Réka, Keller Petra (ő lett a torna legjobb jobbszélsője), Litschauer Nikol, Szinay Sarolta és Zákányi Janka is tevékeny részt vállalt a sikerben.

Lengyelországban, Szaflaryban rendezték meg az Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyen ezúttal a 2008-2009-es születésű kézilabdázók szerepelhettek (a kézilabda mellett több más sportág is szerepelt a torna programjában). December 14-én, csütörtökön utazott el a Kun Attila vezette magyar serdülő válogatott, amelynek másodedzője a DVSC Kézilabda Akadémia szakembere, Márián Blanka. A tizennyolc fős válogatott keretbe öt debreceni akadémista került, Balog Réka, Keller Petra, Litschauer Nikol, Szinay Sarolta és Zákányi Janka.

Az első találkozóját pénteken, Csehország ellen vívta a magyar korosztályos csapat, amely a második félidőben robbantott és magabiztosan, tizenegy góllal győzött (38-27). Következett a Szlovákia elleni összecsapás, amely szintén nem okozott gondot a mieinknek, 29-15-ös sikerükkel egy lépésre voltak a tornagyőzelemtől a magyarok. Vasárnap, a zárónapon Lengyelország ellen már szorosabb csata alakult ki, ám ezúttal is sikerült ellenfele fölé kerekedni Kun Attila együttesének, 33-26-ra legyőzve a házigazdákat.

Jó teljesítménnyel, magabiztosan, hibátlan mérleggel nyerte meg a négyes tornát a magyar serdülő válogatott, a sikerben tevékeny részt vállalt a DVSC Kézilabda Akadémia öt játékosa Balog Réka, Keller Petra, Litschauer Nikol, Szinay Sarolta és Zákányi Janka. A torna legjobb jobbszélsőjének a nagyszerűen játszó Keller Petrát választották a helyi szervezők!

Gratulálunk a magyar serdülő válogatottnak, különösképpen Márián Blanka másodedzőnek, valamint öt akadémistánknak!

Kiemelt partnereink