Hibátlan ősz!

Második félidei jó játékával nyolc góllal nyert Kisvárdán Győrvári Viktor U19-es együttese. Tizenegyedik találkozóján is begyűjtötték a két pontot, hibátlan őszt produkáltak akadémistáink!

Tizenegyedik, egyben utolsó idei mérkőzésére készültek akadémistáink az U19 I. osztályban.

Nem mondhatni, hogy gólok tömkelegével kezdődött volna a meccs… Mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, Csamangó Lili szerezte az első gólt, eddig négy és fél perc telt el az összecsapásból. Ha ilyen iramban születtek volna a gólok, akkor összesen 13-14 gólt láthattunk volna, ám az első találat után beindult a gépezet. Varga Katalint tudtuk megjátszani kétszer is, mindkétszer gólt is szerzett beállónk. Egy-két góllal többször is vezettünk, ennél nagyobb előnyt nem tudtunk kiépíteni, kellemetlen piócaként tapadtak a mieinkre a hazaiak, nem hagyva azt, hogy meglépjünk. A 21. percben Kelemen Dorina kapott egy pofont – két perces büntetés lett a hazai védő „jutalma” – ám átlövőnket nem abból a fából faragták, hogy ne jöjjön vissza a pályára és irányítsa a védelmet, illetve időnként támadásban is megvillanjon. Lakatos Réka is több ziccert fogott, ám ebből a szempontból az ellenfél kapusára sem lehetett panasz – sajnos. Kétgólos előnnyel fordultunk, a második játékrészt pedig úgy kezdtük, ahogy ezt szeretnénk látni a csapattól! Jó védekezés, gyors indulások és koncentrált támadójáték, Kelemen Dorina betörése után pedig már öt gól volt a különbség. Habár ekkor még tett egy-két bátortalan felzárkózási kísérletet a Kisvárda, ám ezeket rendre visszavertük, többek között olyan szép megoldásokat választva, mint a 26. lőtt gólunknál, mikor Ratalics Luca ziccerben, kissé éles szögből beugorva passzolt középre Fodor Veronikának, aki góllal fejezte be az akciót! Beállónk több üres kapus gólt is szerzett, jó átlövéseket láthattunk Szalai Petrától, Véniger Kata pedig szélről és hétméteresből is többször eredményes volt. Nyolcgólos siker lett a második félidei felszabadult játék következménye!

Tizenegyből – tizenegy! Hibátlan őszt produkáltak akadémistáink, akik a maximálisan begyűjthető, 22 pontot megszerezték az őszi szezonban, így első helyen állnak a tabellán.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:

Kisvárda–DVSC SCHAEFFLER 27–35 (13–15)

DVSC: Lakatos R.  – Ratalics L. 2 (1), Szalai P. 5, Csamangó L. 3, Fodor V. 8, Kelemen D. 3 (1), Eszenyi G. Csere: Halinda V., Kovács N. (kapus), Véniger K. 5 (2), Varga K. 4 (1), Ferenczi L. 3, Kiss Cs. 2. Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: Hosszú és nehéz perióduson vagyunk túl, tíz nap alatt négy mérkőzést játszottunk. Ezért egy kicsit tartottunk a találkozótól, de második félidő örömjátékot hozott. Kifejezetten jól védekeztünk, ehhez jó kapusteljesítmény párosult és támadásban is többször megmutattuk, hogy magas szinten tudunk kézilabdázni, ötletes akciókat vezettünk.

Kiemelt partnereink