Hibátlan hetet zártak a válogatottak

Hat debreceni akadémistával a soraiban jól szerepeltek a magyar utánpótlás válogatottak: a juniorok a dabasi Négy Nemzet Tornáját, az ifjúságiak a Sepsiszentgyörgyben megrendezett Kárpátia Kupát nyerték meg hibátlan mérleggel, a serdülők két mérkőzésen győzték le Ausztriát. 

Három győzelemmel lett első a Dabason megrendezett Négy Nemzet Tornáján a magyar junior válogatott, amely Németországot 33-30-ra, Franciaországot 28-19-re, Dániát 29-24-re győzte le! Szilágyi Zoltán szövetségi edző munkáját két másik debreceni szakember, Kudor Kitti másodedző, valamint Kazsimér Attila masszőr is segíti. Lakatos Réka Németország ellen bemutatkozott korosztályos válogatottban, majd a dánok ellen is lehetőséget kapott, Csernyánszki Liliána hat gólt szerzett a három összecsapáson.

Az ifjúsági válogatott hibátlan mérleggel nyerte meg a Sepsiszentgyörgyön március 1-3. között megrendezett Kárpátia Kupát, Lengyelországot 25-24-re, Spanyolországot 21-19-re, Romániát pedig 27-24-re legyőzve. A DVSC Kézilabda Akadémia jobbszélsője, Ratalics Luca mindhárom mérkőzésen pályára lépett, összesen hat gólt szerzett a tornán.

Kétszer is legyőzte Ausztriát a Kun Attila és Márián Blanka vezette magyar serdülő válogatott, március 1-én 39-29-re, egy nappal később pedig 32-19-re. Három akadémistánk is tevékeny részt vállalt a győzelmekből, Keller Petra és Zákányi Janka hét-hét, Szinay Sarolta három gólt szerzett a két összecsapáson.

Kiemelt partnereink