Hibátlan hazai!

Mindkét mérkőzését megnyerte Márián Blanka együttese az U15-ös bajnokság felsőházában, így négy mérkőzésen immáron hat pontot gyűjtött!

Elérkezett a várva-várt pillanat: hazai pályán, szép számú közönség előtt bizonyíthatott U15-ös együttesünk. Ez érezhetően feldobta a csapatot, jól is kezdtek a mieink, Litschauer Nikol öt perc alatt két gólt is lőtt, a védekezés is összeállt, Buri Réka pedig az első öt lövésből négyet megfogott! Hamar sikerült nagyobb előnyre szert tenni, Balog Réka találata az ötgólos vezetést jelentette a 18. percben. A védekezésben nagyon agresszív volt, a társakat kisegítették a mieink, támadásban pedig többnyire ötletesen, színesen játszottak. Jeszenszki Petra szinte az utolsó másodpercben szerezte meg a 14. gólt, hat góllal vezettünk 25 perc játék után. Jól kezdtük a második játékrészt is, Uj Fanni kétszer is betalált rövid időn belül, majd Oláh Lotti átlövéseinek tapsolhattunk. Buri Réka folytatta jó teljesítményét, heteseket is fogott, Keller Petra és Kis Réka pedig változatosan fejezték be az akciókat. Egyre nőtt a két csapat közti különbség, öröm volt nézni a csapat játékát, egyrészt jól játszottak, másrészt jól is küzdöttek! Nem volt elveszett labda, többször is vetődve szereztük meg azt! Krasznai Dorka cselezései, majd befejezései is élményszámba mentek, a hab a tortán az utolsó másodpercben Lovász Kriszta távoli lövése volt, amellyel beállította a 37–22-es végeredményt.

U15 I. osztály, Felsőház, 3. mérkőzés, Debrecen:

PC Trade Szeged–DVSC SCHAEFFLER 22–37 (8–14)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 1, Jeszenszki P. 1, Balog R. 5, Nagy N., Uj F. 3, Litschauer N. 2, Lovász K. 3, Keller P. 6, Kis R. 2, Oláh L. 4, Szinay S. 3, Pásztor G. 2. Edző: Márián Blanka.

Következett a második találkozó, amelyet Kispest együttesével vívtuk. Nehezen indultak be a fogaskerekek mindkét oldalon, a hatodik percben még 1-1 volt az állás, sok volt a pontatlanság. A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a mieink Litschauer Nikol átlövésével és Kis Réka szélső posztról szerzett góljaival próbálták tartani a lépést. Ezt a szerepet a játékrész második felében Keller Petra vette át, aki változatosan lőtte ziccereit, ám ez az öt gól is csak az egyenlő álláshoz volt elegendő. Jerszenszki Petra fontos góljával vettük át a vezetést, majd ezt még tudtuk hárommal növelni az első félidő végéig. A folytatásban három gólra tudott zárkózni a fővárosi csapat, ám Balog Réka gólja jókor jött, újfent négy volt közte, innen pedig már nem csökkent a két fél közötti távolság. A védekezés jól összeállt ebben az időszakban, Buri Réka pedig fontos védéseket mutatott be, Keller Petra hetedik találatával már tízzel vezettünk. A hajrában nem változott a különbség, Pásztor Gréta állította be a 28-18-as végeredményt!

Fontos két mérkőzést nyertek meg akadémistáink, és ami fontosabb, olyan csapategységet, küzdeni tudást mutattak, amely jó alapot adhat a további küzdelmekre!

U15 I. osztály, Felsőház, 4. mérkőzés, Debrecen:

DVSC SCHAEFFLER–Kispest NKK 28–18 (14–10)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 4, Jeszenszki P. 2, Balog R. 2, Nagy N. 4, Uj F. 2, Litschauer N. 5, Lovász K., Keller P. 7, Kis R. 3, Oláh L. 3, Szinay S., Pásztor G. 1. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Mindkét mérkőzéssel elégedett vagyok! A mai két meccsen nyújtottuk a legjobbunkat a hozzáállás, küzdeni tudás és a csapategység tekintetében. Nagyon fontos volt ez a két győzelem, remélem ezekből tudunk tovább építkezni!

Kiemelt partnereink