Hetedik helyen végeztek

Hetedik helyen zárt a Szent József Gimnázium csapata az V-VI. korcsoportos diákolimpia, Gyöngyösön megrendezett országos döntőjében! A debreceni gimnázium együttesében a DVSC Kézilabda Akadémia tizenegy játékosa is pályára lépett.

Gyöngyös adott otthont a 2023-2024-es tanév V-VI. korcsoportos diákolimpia országos döntőjének. A Szent József Gimnázium együttese, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kvalifikálta magát a nyolccsapatos fináléba. A tizennégy fős csapatból tizenegy a DVSC Kézilabda Akadémia játékos jelenleg is, hárman pedig korábban voltak debreceni akadémisták. A Szent József Gimnázium testnevelő tanára, Jóga András vezette a csapatot ebben a háromnapos eseményen (csakúgy, mint a korábbi fordulókon az idei tanévben). Külön öröm, hogy vállsérülése után újra pályán lehetett Fele Patrícia is!

Pénteken rögtön a későbbi győztes Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium volt az ellenfél és a debreceniek egy szoros mérkőzésen, három góllal maradtak alul a fővárosiakkal szemben. Következett két váci ellenfél, előbb a Selye János Egészségügyi Technikum amely 36-25-re győzött, majd a végül második helyen végző Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium ellen csupán egy gól döntött a váciak javára. A keresztjátékban egy igazán gólgazdag mérkőzésen nyert a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Technikum, majd győzelemmel zárták a debreceniek a tornát, az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium csapatát 45-29-re győzték le, így a hetedik helyen végeztek.

Gratulálunk a Szent József Gimnázium együttesének az egész éves teljesítményéhez!

V-VI. korcsoportos Kézilabda Diákolimpia országos döntő, Gyöngyös

Csoportmérkőzések:

Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium–Szent József Gimnázium, Debrecen 30–27

Szent József Gimnázium, Debrecen–Selye János Egészségügyi Technikum, Vác 25–36

Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium–Szent József Gimnázium, Debrecen 26–25

5-8. helyért:

Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium, Dunaújváros–Szent József Gimnázium, Debrecen 39–36

7. helyért:

Szent József Gimnázium, Debrecen–Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, Eger 45–29

Az országos döntőn résztvevő csapat tagjai: Bengi Lili, Csekenyák Alexa (kapusok), Bényei Eszter, Czene Petra, Fele Patrícia, Jeszenszki Petra, Keller Petra, Kis Réka, Lovász Kriszta, Nagy Hanna, Nagy Nóra, Tóth Norina, Véniger Kata, Zákányi Janka.

Korábbi fordulókban játszottak: Baló-Jóna Nóra, Baranyi Dorottya, Csamangó Lili, Csiszár Hanna, Ferenczi Lili, Hermann Zille, Nagy Borbála, Papp Lara, Révész Regina

Kiemelt partnereink