Hétből hét!

Újabb nagy skalpot gyűjtött be Győrvári Viktor együttese az NB I/B-ben: idegenben győzte le a negyedik helyen álló Komárom VSE-t! Ez akadémistáink hetedik győzelme zsinórban!

Nem várt egyszerű feladat akadémistáinkra, akik a jó erőkből álló, a tabellán negyedik helyet elfoglaló Komárom otthonába látogattak. Az NB I-es csapatunkkal tartott Kozármislenybe Kelemen Dorina és Kiss Csenge (mindketten pályára is léptek), így nélkülük kellett megvívni a Komárom elleni mérkőzést.

Alighanem a legszebb álmainkat is felülmúlta a kezdés! Ellenfelünket szinte lelépték a mieink, kiváló védekezés mögött Lakatos Réka már egy perc után két védéssel állt, Nagy Nóra pedig begyújtotta rakétáit! Átlövőnk 10 perc alatt öt gólt szerzett, ami egészen kiváló kezdés! A születésnapos Fodor Veronika üres kapus góllal jelentkezett, majd Csamangó Lili duplázott: 9-5-re vezettünk a 19. percben. Egészen elképesztő hőfokon égtek a mieink, Véniger Kata, majd Baranyi Dorottya is szerzett két-két gólt, majd beállónk, Fodor Veronika találatával zárult az első játékrész, egészen elképesztő, de igaz: 16-8-ra vezettünk 30 perc játék után! Mindenképp kiemelendő a védekezés, amelynek egyik oszlopa volt Hermann Zille, védő- és sánctevékenységével.

Nem csalás, nem ámítás: a második félidőben tovább folytatták a mieink, Nagy Nóra találatával már tíz volt közte: 19-9! Az időkérés után rendezték soraikat a hazaiak, az 54. percre négy gólra zárkóztak, ebben a periódusban nem nagyon találtuk az ellenszert a hazaiak védekezésének. A csapatnak azonban ismét volt válasza, a mai napon is kiváló teljesítményt nyújtó Nagy Nóra két gólt szerzett, így az 56. percben már hattal vezettünk! Az utolsó percekben még faragtak a hátrányból a vendéglátók, a friss 19 éves Fodor Veronika még az utolsó percben is betalált, így 25-21-re győztek akadémistáink a tabella negyedik helyén álló Komárom otthonában!

Az elmúlt hét mérkőzését megnyerte Győrvári Viktor együttese az NB I/B-ben, ez már önmagában megsüvegelendő teljesítmény! A Komárom kétségkívül a legnagyobb skalp, hiszen a negyedik helyezett otthonában sikerült nyerni, ezt a bravúrt mindössze négy csapat tudta megvalósítani. Szép volt lányok!

NB I/B., 28. forduló:

Komárom VSE–DVSC SCHAEFFLER U19 21–25 (8–16)
Tatabánya, 60 néző: V: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

KOMÁROM: Nagy É. – Szabó-Kovacsicz M. 4, Gál D. 4, Nagy L. 1, Bízik B. 1, Világos D., Balogh B. 7, Csere: Orbán L. (kapus), Gengeliczky L. 2, Lukovics B., Takács F. 2 (1), Ács B. Edző: Neukum Tamás.

DVSC: Lakatos R. – Ratalics L., Csamangó L. 3, Hermann Z., Nagy N. 12 (2), Fodor V. 5, Eszenyi G. Csere: Kovács N. (kapus), Szalai P., Véniger K. 2, Baranyi D. 2, Tóth R. 1, Solymosi Zs., Varga K., Ináncsi F. Edző: Győrvári Viktor.

Kiállítások: 8 ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/2 ill. 1/1.

Győrvári Viktor: Jól játszottunk a mai mérkőzésen, jól működött a sánc-, kapuskapcsolat. A védekezésünk egész mérkőzésen kiemelkedő volt, a támadójátékunk is többnyire „ült”. Végig vezettünk, a hajrában csökkent kicsit az előnyünk, ám a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Kiemelt partnereink