Hét debreceni készül az Eb-re

Négy debreceni akadémista is tagja a Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti vezette juniorválogatottnak, amely a július 6-16 között Romániában megrendezendő U19-es Európa-bajnokságra készül.

Június 11-én, Balatonbogláron találkozott a juniorválogatott keret és kezdte meg a felkészülést a romániai U19-es Európa-bajnokságra Szilágyi Zoltán szövetségi edző és segítője, Kudor Kitti vezetésével. A szakmai stáb tagja még Kazsimér Attila masszőr is. A 2004-2005-ös születésűek alkotta nemzeti együttes húsz játékossal kezdte meg a felkészülést, négy debreceni akadémista, Csernyánszki Liliána, Kostyó Panni, Makó Zoé és Panyi Anna is tagja a keretnek. Az Európa-bajnokságra tizennyolc játékos utazik.

A kontinensbajnokságon a magyar válogatott erős csoportba került, sorrendben Franciaország, Szerbia és Norvégia lesznek a mieink ellenfelei a „C” jelű kvartettben. Négy csapatból kettő jut tovább a középdöntőbe, ahol a D csoport (Észak-Macedónia, Csehország, Dánia és Montenegró) első és második helyezettjével küzdenek meg. A középdöntős csoportokból két-két együttes jut az elődöntőbe.

A felkészülés jegyében június 22-én kezdődik a Négy Nemzet Tornája, amelyen a mieink Észak-Macedóniával, az Amerikai Egyesült Államokkal és Hollandiával játszanak Dabason. A mérkőzéseket az MKSZkezilabda YouTube csatornáján lehet élőben megtekinteni. 

Négy Nemzet Tornája, Dabas

PROGRAM

Június 22., csütörtök

15:00 Hollandia–Amerikai Egyesült Államok

17:00 Magyarország–Észak-Macedónia

Június 23., péntek

15:00 Magyarország–Amerikai Egyesült Államok
17:00 Észak-Macedónia–Hollandia

Június 24., szombat

10:00 Magyarország–Hollandia
12:00 Amerikai Egyesült Államok-Észak–Macedónia

Kiemelt partnereink