Hatvan gyerek volt a debreceni kiválasztón

Az előző évhez hasonlóan központi kiválasztón keresztül lehet bejutni a kiemelt kézilabda akadémiákra, a debreceni fordulóra hatvan gyerek jelentkezett.

A 2022/23-as szezontól az akadémiák egységesen fellépve, közös kiválasztókat szerveznek, a jelentkezők pedig eldönthetik, hogy az első körben a budapesti, debreceni és győri fordulók közül melyiken mérettetik meg magukat. Az első körből szűkítik a szakemberek a létszámot a második körre, amelyet a NEKA-n rendeznek meg. Minden helyszínen egységes volt a gyakorlatsor, melyet a helyi akadémia szakembereinek irányításával végeztek el a gyerekek, és az értékelési szempontrendszer is ugyanazon elemeket tartalmazta.

Az első fordulót október 30-án Budapesten, az Elek Gyula Arénában rendezték meg, a második forduló házigazdája a Győri ETO Kézilabda Akadémia volt, október 31-én. November 2-án, a harmadik fordulóban a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban hatvan gyerek jelent meg. Két edzéscsoportot alkotva mutathatták meg tudásukat az őket figyelő, különböző akadémiákról érkező szakembereknek. A köszöntőket követően akadémiánk vezető erőnléti edzője, Sebestyén Örs vezényelte le a bemelegítést, majd előkerültek a labdák. Az edzéseken Győrvári Viktor és Márián Blanka irányításával dolgoztak a mezőnyjátékosok, a kapusokkal Kalocsai Erika foglalkozott. A gyerekeket az FTC Kézilabda Akadémia, a NEKA és a Győri ETO Akadémia szakemberei is értékelték a mieink mellett, így komplex kép alakul ki minden jelentkezőről. A szakemberek döntik el, hogy mely játékosoknak lesz lehetőségük megmutatni tudásukat a második fordulóban, a NEKA-n, november 20-án.  

Kiemelt partnereink