Hatan az utánpótlás válogatottakban

A DVSC Kézilabda Akadémia a junior, az ifjúsági és a serdülő nemzeti csapatba is két-két játékost ad, azaz összesen hat akadémista csatlakozik a válogatott keretekhez.

Április másodikán, Győrben találkozik a junior válogatott, Szilágyi Zoltán vezetésével. A DVSC Kézilabda Akadémia két tehetségét hívták meg a keretbe, Csernyánszki Liliána alapembernek számít, de Makó Zoé is kapott már korábban lehetőséget, ezúttal is kapott meghívót. Panyi Anna sérülés miatt most nem lehet ott az edzőtáborban, amely végén Spanyolországba utazik a nemzeti együttes, ahol a házigazdákkal találkozik két alkalommal is felkészülési mérkőzésen.

Az ifjúsági válogatottat összetartás vasárnap kezdődik a NEKA-n. Bohus Beáta szövetségi edző két debreceni akadémistára is számít, a 2006-os születésű Bristyán Dorina, valamint a 2007-ben született Bengi Lili is újoncnak számít a nemzeti együttesben. A négynapos edzőtábor után Dániába veszik az irányt a fiatalok, a mieink közül Bristyán Dorina utazik az északi országba, ahol a dán korosztályos válogatottal kétszer is megküzd a Bohus Beáta vezette együttes.

A legkisebbek, azaz a 2008-2009-es születésűek által alkotott serdülő válogatott kerete is a NEKA-n találkozik. Penszki Gergely szövetségi edző eredetileg öt debreceni akadémistának is meghívót küldött, ám kisebb sérülések miatt most Balog Réka, Keller Petra és Zákányi Janka sem tud csatlakozni a válogatotthoz, így ezúttal ketten, Litschauer Nikol és Oláh Lotti utaztak a Balaton-partjára. A serdülők két mérkőzést játszanak Szlovénia korosztályos csapatával az edzőtábor alatt.

Kiemelt partnereink