Hatalmas hajrával mentettünk pontot

Rengeteg technikai hiba, elhibázott ziccerek után komoly hátrányt ledolgozva szerzett pontot U19-es csapatunk az NB I/B-ben a Fradi fiataljai ellen.

Őrült rohanással indult a mérkőzés, alig telt el hatvan másodperc és négyszer cserélt gazdát a labda, gól azonban nem született. A harmadik perc végén zördült meg először a háló, Kelemen Dorina talált be. Egyenlített, majd a vezetést is átvette a zöld-fehér együttes, s a félidő végéig tartott a folyamatos üldözőverseny, váltott vezetéssel. Mindeközben sok furcsasággal szembesülhettünk, hiszen temérdek olyan ziccert hibáztak fiataljaink, amelyet máskor értékesítenek, emellett rengeteg érthetetlen játékvezetői döntések borzolták a kedélyeket.. Helm Bogkárka góljával 11-nél mi értük utol a Fradit két és fél perccel a félidő vége előtt, a szünetig hátralevő időben azonban csak a fővárosiak volt eredményesek, így kétgólos előnnyel térhettek pihenőre.

Aztán a folytatás első két és fél percében ötegységnyire nőtt a különbség, s ehhez bizony kellettek újabb debreceni hibák. Kudor Kitti tanítványai mentek, küzdöttek, az akaratra nem lehetett panasz, ám a felzárkózási kísérleteket sokáig visszaverte a vendégcsapat. Az 53. perc végén még mindig néggyel járt előrébb a vendégcsapat (21–25), elúszni látszott a meccs.

Ám ekkor megrázta magát a DVSC, Torda Vanessa lehúzta a rolót, Kostyó Panni és Panyi Anna felezte meg a hátrányunkat, Kiss Csenge találatával jöttünk fel egyre, majd belül az utolsó négy percen Csernyánszki Liliána egyenlített. Egy új, 233 másodperces meccs kezdődött, amely az idegek harcát hozta. Hetesből szerzett vezetést a Ferencváros, Cseri tizedik góljával újra egál volt, s éppen két perce maradt a feleknek a döntésre. Ezalatt mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, ám az eredmény már nem változott, 26–26 lett a vége.

Nem játszottak jól fiataljaink, de a hajrában bebizonyították, hogy hatalmas szívük van, hiszen vert helyzetből egyenlítettek.

NB I/B. 27. forduló:
DVSC SCHAEFFLER U19–FTC U19 26–26
(11–13)

Debrecen, 130 néző: V: Kovács-Sebők, Vastag-Réti

DVSC: Torda V. – Kiss Cs. 1, Kelemen D. 3, Csernyánszki L. 10, Kostyó P. 3, Panyi A 3., Makó Z. 3 Cs: Reszegi E. (kapus), Nagy N. 1 (1), Helm B. 1, Fodor  V., Bacenková D.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 6/6

Kudor Kitti: Nagyon rossz napot fogtunk ki, az első félidőben rengeteg ziccert hibáztunk, ennek köszönhetően bizonytalanná váltunk támadásban. A hajráig szinte semmi sem sikerült, az utolsó hét percben mínusz négyről sikerült egyenlítenünk. Annak örülök, hogy hiába játszottunk rosszul, a végén volt tartása a csapatnak, s a sírból visszajőve szereztünk egy pontot.

Kiemelt partnereink