Hasznos héten vannak túl

A Csernyánszki Liliánával és Lakatos Rékával felálló juniorok egy győzelmet és egy döntetlent értek el, az öt debreceni akadémistát (Balog Réka, Keller Petra, Litschauer Nikol, Szinay Sarolta és Zákányi Janka) soraiban tudó serdülők háromszor is győztek.

A serdülő válogatott másodedzője, Márián Blanka és öt válogatott akadémistánk (Balog Réka, Keller Petra, Litschauer Nikol, Szinay Sarolta és Zákányi Janka)

A DVSC SCHAEFFLER-t öten képviselték ezen a héten is a junior válogatottban: a szakmai stáb tagjaként Szilágyi Zoltán szövetségi edző, segítője Kudor Kitti, valamint Kazismér Attila masszőr, továbbá két játékos, Csernyánszki Liliána, valamint akadémista kapusunk, Lakatos Réka. Először Románia ellen mérkőztek meg a mieink, 32-22-re legyőzve, majd Spanyolország ellen 32-32-s döntetlennel végződött a találkozó. Mindkét játékosunk pályára lépett a két mérkőzésen, Cseri hét gólt szerzett.  

A serdülő válogatottban öt debreceni akadémista is lehetőséget kapott a bizonyításra. A Kun Attila és Márián Blanka vezette együttes a Négy Nemzet Tornáján szerepelt Siófokon, ahol előbb Lengyelországot győzte le magabiztosan, 37-18-ra, majd következett egy nehezebb feladat, a horvát korosztályos válogatott ellen 27-25-re győztek a mieink, majd Románia ellen biztosították be a tornagyőzelmet a magyar lányok, 31-23 lett a végeredmény. Többször is előfordult, hogy négy debreceni volt a pályán a magyar válogatottban, Balog Réka 5, Keller Petra 14, Litschauer Nikol 3, Szinay Sarolta 8, Zákányi Janka 5 gólt szerzett a három mérkőzésen.

A magyar ifjúsági válogatott – amelyhez ezúttal betegsége miatt nem tudott csatlakozni Ratalics Luca – Spanyolországot 27-25-re, Norvégiát 40-20-ra, Szlovákiát 23-20-ra győzte le.

A magyar női junior válogatott, Fotó: NEKA

Kiemelt partnereink