Háromgólos vereség az őszzárón

Gólszegény találkozót hozott a Szent István elleni NB I/B-s mérkőzés, a végjátékra felzárkóztunk, ám az utolsó percekben a vendégek megoldásai sikerültek jobban, így elvitték a két pontot.

Ismét egy hazai mérkőzés, ezúttal a középmezőnyben lévő fővárosi, Szent István SE volt akadémistáink vendége.

A vendégek kezdték egyértelműen jobban a találkozó, sajnos a mieink sok hibával kézilabdáztak, nyolc perc alatt egyszer sikerült betalálni. Baranyi Dorottya szerezte meg a második gólunkat, majd nem sokkal később megsérült a bokája, reméljük nem komoly a baj! Sajnos nem találtuk igazán a ritmust támadásban, sok volt a technikai hiba, eladott labda, Lakatos Réka többször is hárított, ennek ellenére húsz perc után 9-4-re vezettek a fővárosiak. Az utolsó percekben legalább támadásban megtaláltuk a jó megoldásokat, Kiss Csenge ziccerével egy gólra zárkóztunk, majd Véniger Kata szélről talált be a 29. percben, kialakítva a 9-11-es félidei eredményt.

A második játékrész elején újfent megléptek a budapestiek, ám ebben a periódusban sem potyogtak a gólok. Sajnos nem találtuk támadásban a védekezésük ellenszerét, így hiába a sok, jól kivédekezett Szent István SE támadás, továbbra is vezettek a vendégek. Három-négygólos vendégelőny jellemezte ezt a szakaszt, sőt, a jól játszó, tavaly még debreceni akadémista Helm Boglárka találatával már öttel is vezetett a SZISE. Varga Katalin beállóból szerzett találatával kezdtünk zárkózni, az ezt követő percekben pedig elképesztő elszántság volt érezhető. Csamangó Lili szépített az 56. percben, így már csak egy gól volt a különbség. Sajnos nem sikerült egyenlíteni, jellemző volt a mieink akaratára, hogy egy ízben egy labdára ketten is robbantak, így az a helyzet sajnos odalett. A hajrát a vendégek bírták jobban, Helm Boglárka lövése eldöntötte a mérkőzést, győztek a budapestiek.

Nagy energiákat mozgósítottak a mieink, a meccs egyes szakaszaiban jól is játszottak, ám nem sikerült átlendülni és megszerezni a vezetést a találkozón. Ez volt idén az utolsó, másodosztályú mérkőzés, januárban indul újra a sorozat.

NB I/B., 14. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–SZISE-Bamba Marha 21–24 (9–11)
Debrecen, 100 néző: V: Fibec Z., Herbák T.

DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 2, Csamangó L. 4, Kelemen D. 3, Ferenczi L. 1, Baranyi D. 1, Eszenyi G. 1. Csere: Demjén L. (kapus), Fodor V. 2, Szalai P. 2, Varga K. 2, Véniger K. 2, Ratalics L. 1. Edző: Győrvári Viktor.

SZISE: Rutka-Győrffy A. – Kanyó D. 3, Helm B. 7 (2), Márczy T. 3, Osvai F. 3, Pasqualetti T., Nánási N. 2. Csere: Győri A. (kapus), Ugrai D. 4, Giricz L., Kerekes L., Janicsák M. 1, Hajdu Gy. 1, Ádám G. Edző: Lepsényi Sándor.

Kiállítások: 10 ill. 12 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 4/2.

Kiemelt partnereink