Három új játékos az U15-ben

Három új játékossal bővült az U15-ös együttes, ketten a Debreceni Sportcentrum-Sportiskolából érkeztek, egy lány pedig Gyöngyösről tette át székhelyét Debrecenbe.

A Márián Blanka vezette U15-ös csapat november végén, Békéscsabán biztosította be helyét korosztálya kiemelt bajnokságának felsőházában. A hatcsapatos, tornarendszerben zajló felsőház március 5-én kezdődik, az első fordulót Balatonbogláron rendezik meg. Nem kérdés, hogy komoly mérkőzések várnak az együttesre, az egyébként is szűk keretből pedig sérülés és betegség miatt is hiányoznak játékosok, így a télen a keret megerősítése volt az egyik fő cél. A DVSC Kézilabda Akadémia és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola közötti szoros kapcsolatot bizonyítja, hogy a DSC-SI két játékosa, a beálló, Balog Réka és az átlövő poszton szereplő Litschauer Nikol is szezon közben csatlakozik Márián Blanka csapatához. Mindkét játékos 2008-ban született.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek, a csapat jól fogadott minket, de még persze ez egy új helyzet nekik és nekem is – mondta el a kézilabdát Karcagon kezdő Balog Réka. – Több lányt is ismerek korábbról, a Debreceni Sportiskolából, így biztosan gyorsabb lesz a beilleszkedésem is.”

„Néhány hete érkeztem, de mindenki kedves velem, jók az első benyomásaim – állapította meg az átlövő Litschauer Nikol, aki Hajdúszoboszlóról jár be az edzésekre. – Remélem, hogy hasznos tagja leszek a csapatnak!”

Rajtuk kívül Gyöngyösről érkezik a balszélső, Czene Petra, így összesen három játékossal bővül a keret.

„Nagyon barátságosan fogadott minket a csapat – mesélte első élményeit a 2007-es születésű Petra. – Most vagyok először kollégista, a kollégium egyébként nagyon tetszik, a múlt héten már közösen ünnepeltük meg csapattársunk születésnapját! Annak ellenére, hogy Debrecen nagy város, sok minden található egy helyen, ez is pozitívum.”

Kiemelt partnereink