Harmincat tettünk közé

Húsz perc után állva hagyta ellenfelét, harminc góllal nyert Győrvári Viktor együttese az U19-es bajnokság ötödik fordulójában.

Az előzetes várakozások alapján egyértelműen a mieink voltak a találkozó esélyesei, ám az első percekben ez nem volt észlelhető a pályán. Négy perc után még vezettek a vendégek, akik megtalálták a réseket a mieink védekezésében. A támadójáték nálunk is jól működött, Rácz Panna volt az első duplázó nálunk, a jobbszélső végig nagyon aktívan és eredményesen játszott. 8-9-nél még átvette a vezetést a lelkes fővárosi együttes, ám a 20. perctől érezhetően más sebességfokozatba kapcsoltak a mieink, megléptek ellenfelüktől. A slusszpoén pedig Poczetnyik Dóra gólja jelentette a dudaszó pillanatában, 20-11, harminc perc után.

A második játék is jól kezdődött, egyre nagyobb helyek alakultak ki a vendégek védekezésében, Ferenczi Lili pedig nagyon jól használta ki ezeket, öt perc alatt hintett négyet. A kapuban Kovács Noémi nyújtott stabil teljesítményt, 50 %-kal védett összességében. Egyre-másra jöttek a szebbnél-szebb gólok, jó játékát és vérét is adta a győzelemért! Szerencsére nem történt nagyobb baj, a szája vérzett a beállónak. Egyre inkább nyílt az olló, Balogh Rebeka lendülete újabb lökést adott a csapatnak, Poczetnyik Dóra pedig emlékezetessé tette az ötvenedik találatot, kapufás gólt szerzett átlövésből. Fele Patrícia állította be a végeredményt, harminc góllal, 52-22-re győztek a debreceniek.

Ezt a mérkőzést két részre lehet bontani, az első húsz percben a védekezés sok kívánnivalót hagyott maga után, a maradék negyven percben már sokkal jobban kézilabdáztak akadémistáink.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 5. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–ÓKSI 52–22 (20–11)

DVSC: Lakatos R.  – Rácz P. 7, Fodor V. 6, Nagy N. 3, Poczetnyik D. 6, Balogh R. 6, Eszenyi G. 2. Csere: Kovács N. (kapus), Silye N. 3, Ferenczi L. 12, Fele P. 4, File Cs. 1, Ratalics L. 2 (1).

Győrvári Viktor: Az első negyedórában elég heterogén volt a védekezésünk, nem találtuk az ellenfél támadójátékának ellenszerét. Az ezt követő időszakban jobban összeállt a védelem, így hamar realizáltuk a két csapat közötti tudásbeli különbséget. A mi önbizalmunk egyre inkább nőtt, az ellenfélé csökkent, így nagyon magabiztos siker lett belőle. Nekünk ezek a találkozók is nagyon hasznosak, hiszen csak mérkőzéseken tudunk összeszokni, nem kevés jelentősége van akár azon játékosok esetében, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak az NB I/B-ben, akár azok esetében, akik csak itt játszanak.

Kiemelt partnereink