Harminc percig szoros volt

Egy félidőig tartották a lépést a bajnokesélyes Szombathellyel akadémistáink, a második játékrészben érvényesítették fölényüket a vendégek.

Hosszú utat tett meg Debrecenbe a bajnokesélyes Szombathely csapata, az első osztályba vágyó vendégek 20 mérkőzésen maradtak 100 %-osak, nehéz feladat várt a mieinkre.

Kissé akadozottan indult be a gólgyártás mindkét oldalon, több technikai hibát vétettek a támadók, továbbá Lakatos Réka többször is jól avatkozott közbe, ennek ellenére a 9. percben a korábbi debreceni, Kazai Anita találatával már 4-1 volt oda. Jól működött a 7-6 elleni játékunk, Tóth Rebeka szélsőziccere után már 6-5-re zárkóztunk. Masszív volt a debreceni védekezés, sikerült többször is megállítani a jó erőkből álló Szombathelyet, Lakatos Réka védései pedig további erőt és önbizalmat adtak a mieinknek. Varga Katalin találatával ismét egyre zárkóztunk, sőt Nagy Nóra hetesével már akadémistáink vezettek, ám a játékrész hajráját a vendégek bírták jobban, két góllal vezettek fél óra játék után.

A második játékrész elején rákapcsolt Vida Gergő együttese, igaz Fodor Veronika előbb labdát lopott és gólt szerzett, majd gyorsindulásból volt eredményes. A vendégek szép akciókat vezettek, nem véletlenül vezetik veretlenül az NB I/B-t, negyedórával a vége előtt már tíz volt a különbség. Fodor Veronika a második félidő első hat debreceni találatából ötöt vállalt magára, nagyon aktív volt végig. Tovább növelték előnyüket a fekete mezesek, egy-két szép megmozdulásnak – mint például Szalai Petra, vagy Fele Patrícia felhúzott lövése – lehetett örülni, a papírformának megfelelően a mérkőzést a Szombathely nyerte meg.

NB I/B., 21. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–Szombathelyi KKA 22–38 (12–14)
Debrecen, 100 néző: V: Bab Á, Bodó Zs.

DVSC: Lakatos R. – Ratalics L., Kelemen D. 1, Véniger K. 2 (1), Fodor V. 6, Nagy N. 3 (3), Tóth R. 3. Csere: Kovács N. (kapus), Varga K. 3, Hermann Z., Fele P. 1, Eszenyi G., Tóth F., Szalai P. 3, Solymosi Zs. Edző: Győrvári Viktor.

SZOMBATHELY: Csatlós Cs. – Pálffy A. 4, Kulcsár D. 8, Szmolek A. 6, Szeberényi F. 2, Pödör B. 1, Kazai A. 5. Csere:  Christie D. (kapus), Pödör R. 5 (1), Varga N. 2, Balogh P. 3, Böhm N. 1, Horváth A., Gönczöl V. 1, Hornyák P. Edző: Vida Gergő.
Kiállítások: 4 ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Összességében nem lehetünk elégedetlenek a mai játékunkkal. Az első félidőben eredményben is megmutatkozott a jó teljesítmény, a védőmunkánk, a 7-6 elleni játék és a beállók megjátszása is jól működött. A második játékrészben hullámzó volt a teljesítményünk, ott is voltak jó megoldásaink, de ott már kimutatkozott a két csapat közti fizikális különbség.

Kiemelt partnereink