Harminc közte

Harminc góllal győztük le a Hajdúnánás együttesét a serdülő első osztályban.

Megyei riválissal néztünk szembe a serdülő első osztályban, a Hajdúnánás látogatott a Hódosba. Jól kezdtük a találkozót, sikerült meglepni agresszív védekezésünkkel a vendégeket, az aktívan kezdő Ferenczi Lili góljával már 5-1 volt az állás öt perc után. Kemény védekezés és gyors támadások jellemezték a mieink játékát, Ferenczi Lili pedig tolvajként is jeleskedett, jó ütemérzékkel egyszerűen ellopta a labdát a 11. percben ellenfelétől, majd gólt lőtt. Egyre nőtt az olló a két csapat között, ám a félidő utolsó tíz perce pocsékul sikerült… Az addig jól védő Szabó Dóra ebben a periódusban hét gólt kapott, ám ez elsősorban a védekezést minősítette. Ebből fakadóan csupán hatgólos vezetéssel fordulhattunk, holott vezettünk már tizenkettővel is.

A második játékrészt ismét aktívan kezdtük, három perc alatt négy gólt tettünk közé, Tóth Rebeka gólja ismét a tíz gólos előnyt jelentette. Ettől kezdve már fáradni látszott a vendégcsapat, a mieink pedig ezt jól kihasználva nem lassítottak a tempón, könnyű gólokat szereztek. A csereként beállók közül Véniger Kata és Bristyán Dorina is aktívak voltak, utóbbi góljával lett először húsz gól a különbség. Fele Patrícia átlövése nyitotta meg a hajrát, amelyet pontosan 10-0-ra nyertek meg akadémistáink, így végül harmincgólos győzelmet arattunk az osztály újonca, a Hajdúnánás ellen.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 7. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Hajdúnánás SK 52–22 (20–14)
DVSC: Kovács N. – Ináncsi F. 3, Tóth R. 7 (2), Fodor V. 6, Ferenczi L. 9, Solymosi Zs. 5 (1), File Cs. 2. Csere: Ratalics L. 2, Fele P. 5, Véniger K. 8 (2), Fábián A., Bristyán D. 4, Gáspár A. 1, Eszenyi G. Edző: Győrvári Viktor
Győrvári Viktor: Az első félidő második felében bosszantott a tudatosság nélküli védőtevékenység, amit műveltünk. Ha belehibázunk védekezésben, akkor könnyen gólt szerez az ellenfél, viszont, ha jól csináljuk, akkor könnyen labdát szerzünk és könnyű gólokat szerezhetünk. Amíg két-három ember ész nélkül szaladgál hátul, addig átjáróház vagyunk.

Kiemelt partnereink