Hamar eldöntöttük

Már az elején meglépett ellenfelétől, és végig vezetve könnyed győzelmet aratott Márián Blanka serdülő első osztályú együttese a Dabas ellen.

Drámai végjátékban nyerte meg az őszi, Dabas elleni találkozót a DVSC Kézilabda Akadémia serdülőegyüttese. Az egy rendkívül fontos, közösségépítő győzelem volt, amely meghatározta az őszi szezon további részét is. Ezúttal Debrecenben találkoztak a felek, az összeállítást böngészve észlelhettük, hogy a Pest megyeiek néhány kulcsjátékosuk nélkül léptek pályára a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A mieink kezdték jobban a találkozót, bár támadásban akadtak hibák a nyitott védekezéssel szemben, Csernyánszki Lili kétszer is valósággal bekígyózott a védők között, míg a vendégek próbálkozásait Kovács Noémi és a védelem együttes erővel hárította, így öt perc után 4-0 volt ide. Megrázta magát a vendégcsapat, javítottak a befejezéseken, nálunk viszont kicsit több hiba csúszott a támadójátékba. Tíz perc után kezdtük megtalálni a nyitott védelem ellenszerét, előbb Koczka Lili, majd néhány perccel később Panyi Anna futott be a falba úgy, hogy ziccerbe is került, nem is hibáztak. Két „hamisbeálló” gól között Fodor Vera, egy valódi beálló is gólt szerzett, erőssége volt ekkor a mieinknek ez a játékelem. A beállógólok között láthattunk egy dupla lefordulásos gólt Silye Nandától. Ezután kicsit feljebb kapaszkodott a magára találó Dabas, amely egyre gyakrabban volt eredményes, közel engedtük az átlövőiket, akik éltek a lehetőséggel. Márián Blanka forgatta csapatát, Kelemen Dorina tőle megszokott lendületes játékot mutatott be, gólokkal fűszerezve, Koczka Lili is ügyes megoldásokat mutatott be. Egyre nőtt a különbség, Fodor Vera egy ejtéssel ünnepelte meg a nyolcgólos vezetést. Az első félidő után megnyugtató, 17-8-as debreceni vezetéssel mehettek a felek az öltözőbe. Ekkor már lehetett sejteni, hogy könnyebben hozzák a mieink ezt a fontos mérkőzést.

A második játékrész elején tovább folytatódott a hazai henger, harminc perc után már tizenegy gól volt a különbség, holott az ellenfél visszaállt zárt hatosfalra. Egyre több mindenkinek adott lehetőséget Márián Blanka, a padról beszállók pedig jó megoldásokkal vétették észre magukat. Panyi Anna „kínálta meg” kiváló passzal Véniger Katát, aki szépen helyezett a hosszú felsőbe, majd Balogh Rebeka eresztett el alulról egy bombát, amely a bal alsóban landolt. A mieink tartani tudták a jelentős különbséget, holott lassan minden mezőnyjátékos lehetőséget kapott a szakmai stábtól. A kéthónapos kihagyás után már Békéscsabán gólt szerző Poczetnyik Dóra is lőtt egy klasszikus átlövést, igaz ekkor már „csak” hétgólos volt a mieink előnye. A második játékrészben nagyon meggyűlt a bajunk az ellenfél beállójával, aki gólokat szerzett, illetve hétmétereseket harcolt ki. Kisebb gólcsend következett, mindkét oldalon hibák csúsztak a játékba, szerencsére a vendégek nem tudtak közelebb férkőzni. Fele Patrícia is szép átlövéssel vétette észre magát, tovább növelve a padról beszállók jó megoldásainak számát. Ez a mérkőzés már jóval korábban eldőlt, mint az őszi, végül hétgólos győzelmet arattak a mieink a Dabas ellen.

Rangaónak indult, könnyed siker lett belőle. A vendégek kissé felforgatott összeállítása ellenére a mieink végig nagyon komolyan vették a találkozót, és tudatos kézilabdát bemutatva könnyedén gyűjtötték be a két pontot. További pozitívum, hogy minden pályára lépő tett hozzá a csapat sikeréhez!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 17. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – Dabasi KC VSE  28– 21 (17–8)
DVSC: Kovács N. – Rácz P., Silye N. 2, Fodor V. 3, Csernyánszki L. 3, Panyi A. 4, Vida V. 1. csere: Koczka L. 3, Kelemen D. 3, Eszenyi G., Balogh R. 2 (1), Véniger K. 3 (2), Poczetnyik D. 2 (1), Fábián A. 1, Fele P. 1.
Márián Blanka: Az elmúlt években megszokott, Dabas elleni rangadó jelleg ezúttal hiányzott ezen a mérkőzésen. Annak örülök, hogy végig komolyan vettük a mérkőzést, tudatosan játszottunk és mindenki hozzátett a győzelemhez. Amiben éreztem hiányosságot, az a beálló körüli védekezés volt.

Kiemelt partnereink