Hajdúnánáson készülnek

Hajdúnánáson edzőtáborozik a héten Kudor Kitti együttese, amely ebben a szezonban a felnőtt másodosztályban szerepel.

Augusztus első napján elérkezett az a nap, amelyet mindig felemás érzésekkel várnak a játékosok. Hétfőn reggel ugyan kevés csillogó tekintettel találkozhattunk a busz indulása előtt, ez részben érthető, hiszen ötnapos kemény munka várt a lányokra. Hétfőn kezdődött az edzőtábor, amely péntekig tart, napi két edzéssel készül Kudor Kitti együttese.

A csapat ebben a szezonban az NB I/B-ben szerepel, köszönhetően annak, hogy az előző szezonban veretlenül nyerték meg az NB II. Észak-keleti csoportját. A keretben több változás is történt, a 2003-as születésű játékosok közül Török Lilly Siófokon, Lakatos Petra Dunaújvárosban folytatja kölcsönjátékosként, mindketten bizonyíthatnak az NB I-ben, de maradnak a DVSC SCHAEFFLER kötelékében. Kiss Laura Kispestre igazolt, Tóth Gréta Egerben kezdte meg a felkészülést, Erdődi Helga és a 2004-es születésű Szabó Anna is távozott a klubtól.

A távozók helyére igyekezett a szakmai stáb minőségi játékosokat találni, akik a másodosztályban is erősítést jelenthetnek a csapat számára. Kapusposztra érkezett az előző szezonban Debrecenbe kerülő, a DVSC SCHAEFFLER kötelékében maradó, de ezt a szezont már Dunaújvárosban töltő Lakatos Petra testvére, Lakatos Réka a NEKA-tól. Beálló pozícióban két új játékos lesz, mindkettőjük számára ismerős a város, hiszen Kiss Mirtill Debrecenben kezdte a kézilabdát, majd került a Ferencvároshoz, ahol egészen az előző szezon végéig játszott. Régi-új beállónk, Kostyó Panni, aki a 2020/21-es szezont töltötte nálunk, majd egy évet Hajdúnánáson töltött, onnan került vissza Debrecenbe. Belső posztokon bevethető a Budaörstől érkezett Helm Boglárka, aki már az NB I-ben is bemutatkozott, csakúgy, mint Bacenkova Dorota, aki Kisvárdáról érkezik és jelenleg a szlovák ifjúsági válogatottat erősíti az U18-as világbajnokságon. Szintén az U18-as világbajnokságon szerepel egy másik új igazolásunk, a jobbszélső Kiss Csenge is, aki Dunaújvárosból tette át székhelyét Debrecenbe, míg Nagy Nóra a NEKA-tól érkezett. A tavalyi serdülőcsapatból két játékos, Eszenyi Gréta és Ferenczi Lili is Kudor Kitti együttesével készül.

Kiemelt partnereink