Győztes nyitány

Végig kézben tartották a mérkőzést akadémistáink, akik magabiztos győzelemmel kezdték az NB II Észak-keleti Alsóház küzdelmeit.

Március 9-én lezárult az NB II D csoportjának alapszakasza, a Márián Blanka vezette együttes az ötödik helyen végzett a nyolccsapatos mezőnyben, így az Észak-keleti Alsóházban folytatja a küzdelmeket. Ráadásul azért is volt fontos az utolsó, Mátészalka elleni siker, mert így a mieink 10 pontot vittek a rájátszásba, néggyel többet, mintha nem sikerült volna győzni. Az alsóház első fordulójában a Csépe Salgótarján ellen mérkőztek meg akadémistáink, ezúttal Köstner Vilmos vezetésével.

Gólváltásokkal indult az első félidő, hét gól esett mindössze három és fél perc alatt, nem volt túl hatékony a védekezés kezdetben egyik oldalon sem. Ebben nekünk sikerült javulni, Bengi Lili védésekkel jelentkezett, elől pedig Litschauer Nikol labdaszerzés utáni üres kapus találata (9-7), vagy Keller Petra szemfüles, szabaddobásból szerzett gólja (10-8) is tapsot érdemelt. Éppen ennek a két játékosnak további találataival növeltük az előnyt, majd Jeszenszki Petra tört át kétszer is ellentmondást nem tűrően a salgótarjáni falon, a 25. percben már 18-10-re vezettünk. Ez a nyolcgólos vezetés megmaradt a félidő végére (21-13), harminc perc alatt Keller Petra tízszer is betalált.

A második félidő elején továbbra is megmaradt a lendületes, színes támadójáték, jó befejezésekkel, a 35. percben Vincze Viktória tört utat magának és lőtt gólt nehéz helyzetből, 25-16-ra alakítva az állást. A második félidőben lehetőséget kapó Halinda Viola is szép védéseket mutatott be, átlövésekkel és ziccerekkel szemben is hatékony volt. Elől pedig „folyt a játék”, ahogy szokták mondani, a 30. gól egy kiváló példa erre, szép befejezéssel Szürös Kinga részéről. A beálló körüli védekezésben akadtak hibák, amit a jól elmozgó vendégbeálló ki is használt, az utolsó tíz perchez érve hét gólra zárkózott a Salgótarján. A hajrában a különbség nem változott, végig kézben tartották a mérkőzést akadémistáink, akiket ezúttal Köstner Vilmos irányított a maga minden rutinjával.

Megérdemelt győzelem, jó játékkal párosulva, szép volt lányok! Ezzel a győzelemmel immáron 12 pontja van akadémistáinknak, akik vezetik az Alsóház küzdelmeit.

NB II Észak-kelet (C-D) Alsóház, 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Csépe Salgótarján SKC 34–27 (21–13)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 11 (2), Vincze V. 2, Tóth P., Tóth N. 2, Litschauer N. 8 (3), Zákányi J. Csere: Halinda V. (kapus), Jeszenszki P. 3, Kis R. 1, Czene P. 2, Szinay S., Pásztor G., Szürös K. 3, Balog R., Tóth F. 2. Megbízott edző: Köstner Vilmos.

Köstner Vilmos: Az első félidő második felében a jó védekezés és az abból vezetett csapatlerohanás eredményessége eldöntötte a találkozót. Egy jól küzdő ellenféllel szemben magabiztos játékkal szereztük meg a két pontot. Több jó egyéni teljesítményt és a feladatait fegyelmezetten végrehajtó csapatot dicsérhetek.

Kiemelt partnereink