Győztes keleti rangadó

Már az első félidőben is jobban játszottak, végül tizenegy góllal nyertek U17-eseink Békéscsabán.

Az U17 I. osztályban igazi rangadó volt a Békéscsaba-DVSC párosítás, hiszen előbbiek a negyedik, a mieink a harmadik helyen állnak a bajnoki táblázaton.

Jól kezdtük a mérkőzést, főként szélsőink remekeltek, a hetedik perc vége felé már 4-1re vezettünk. Az egész mérkőzésen nagyon aktív és helyzeteit nagyon hatékonyan kihasználó Keller Petra-Zákányi Janka páros volt elemében, a 19. percben éppen utóbbi szép találatával négy góllal vezettünk. Tovább tudtuk növelni a különbséget, új színt vitt a játékba Kis Réka is, aki megtalálta a réseket a békéscsabai védőfalon. Többen is feliratkoztak a góllövők közé, az utolsó percekben ismét Zákányi Janka percei következtek, valamivel több, mint öt perc alatt háromszor is betalált.

A második félidőben sikerült tovább növelni az előnyt, Keller Petra színesen fejezte be akcióit, éppen az ő egyik gólja után vezettünk először tízzel. Innentől kezdve a védekezés agresszivitása kissé alacsonyabb szintű lett, ám a támadójátékban sikerült kompenzálni. Szép megoldásokat is láthattunk akadémistáinktól, Hadas Tilla is bátran szállt be és kétszer is betalált. A negyvenedik gólunkat Pásztor Gréta szerezte, miután átlövésből a kapufát találta el, majd a kipattanót már gólra váltotta! Tizenegy góllal győztek akadémistáink Békéscsabán, az mindenképp kiemelendő, hogy a két szélső 21 gólt szerzett!

Szép volt lányok, ez egy fontos győzelem volt!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 18. forduló:

Békéscsabai ENKSE–DVSC SCHAEFFLER 30–41 (12–20)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 12 (3), Kis R. 4, Tóth P. 3, Tóth N. 2, Litschauer N. 2, Zákányi J. 9. Csere: Péter R. (kapus), Szinay S. 4 (1), Hadas T. 2, Pásztor G. 3 (1), Szürös K., Czene P. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Fontos pontokat gyűjtöttünk, annak ellenére, hogy nehezített volt a felkészülésünk. Jó tempóban kézilabdáztunk, megérdemelt győzelmet arattunk.

Kiemelt partnereink