Győztes antré tempós kezdéssel

Jó kezdés után tartotta hamar kialakított előnyét és végül tizenegy góllal nyerte első bajnokiját serdülőcsapatunk a Kisvárda ellen.

Első bajnoki mérkőzéséhez érkeztek akadémistáink a serdülő első osztályban. Ez az együttes – igaz, kissé más összeállításban – már pályára lépett az ifi másodosztályban, akkor könnyed győzelmet aratott. Ezúttal már nehezebb feladat várt a mieinkre, a DVSC-Kisvárda hármas összecsapás első felvonásaként kezdték meg a serdülőbajnokságot. Nagyon jól kezdtek a mieink, Tóth Rebeka vezérletével, aki az első hat percben öt (!) gólt szerzett! Szerencsére voltak követői a gólszerzésben, tíz perc után 10-2 volt ide, köszönhetően annak is, hogy Kovács Noémi jól védett. Ekkor kissé megtorpant a támadójátékunk, sok technikai hibát vétettünk, az ellenfél pedig egyre gyakrabban talált be, szép csendben hat gólra felzárkóztak. Szerencsére tovább nem tudtak, az agilisan játszó Ináncs Fruzsi góljaival nyolcra nőtt a különbség. Szép átlövéseket láthattunk még a mieink részéről, így kilenc gólos előnnyel fordulhattunk a második játékrészre.

A második félidőt nem kezdtünk olyan fényesen, mintha az első harminc perc második felének – hiszen ettől a szezontól a serdülők is kétszer fél órát játszanak – bizonytalansága átragadt volna erre az időszakra is. Öt gólra zárkóztak a szívós szabolcs megyeiek, ám ilyenkor mindig volt, aki kirángatta a csapatot a hullámvölgyből, ezúttal Ferenczi Lili két gólja hatott nyugtatólag. Innen már szerencsére nem volt visszaút az ellenfél számára, megszilárdult a védekezésünk is, a kapusteljesítmény is javult, a félidő elejéhez képest. Vida Vivien találatával már tízzel vezettünk, mindössze tizenöt perccel a vége előtt, a játék is biztató volt ebben az időszakban. Kár a sok kimaradt ziccerért, hiszen, ha azoknak egy részét értékesítjük, még nagyobb lehetett volna a különbség. Tizenegy góllal nyertek a mieink, aki így jól kezdték a serdülő első osztályt!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 1. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – KIsvárda 31–20 (20–11)
DVSC: Kovács N. – Ináncsi F. 5, Tóth R. 8 (2), Hermann Z. 1, Vida V. 2, Fele P. 3, Eszenyi G. 1. csere: Szabó D. (kapus), Véniger K. 3 (1), Fekete B. 1, Gáspár A. 1, Solymosi Zs. 1, Ferenczi L. 3, Bristyán D. 1, File Cs. 1, Ratalics L.

Győrvári Viktor: Jól kezdtük a mérkőzést, jól védekeztünk, könnyű gólokat szereztünk. Utána viszont kicsit leépítettünk saját magunk önbizalmát, az ellenfél fellelkesült. A kapott gólok száma kissé magas, de első mérkőzésnek megfelelt.

Kiemelt partnereink