Győzött az Ungvár

Húsz percig tudták szorosan tartani az állást akadémistáink az NB II-ben eddig százszázalékos Ungvár ellen, végül 46-24-re győzött a jó erőkből álló ellenfél.

A hatodik forduló eredeti játéknapja előtt két héttel, október 15-én mérkőztek meg akadémistáink az NB II-ben veretlen, találkozóit nagy aránnyal megnyerő Ungvár KC ellen. Az ungváriak már tavaly is elindultak a magyar felnőtt harmadosztályban, a mérkőzéseiket Hajdúnánáson lejátszva.

Már a kezdés előtt látható volt, hogy egy fizikálisan nagyon erős csapat ellen kell megküzdeniük fiataljainknak, ráadásul ellenfelünk nagyon gyors tempót is diktált már az elejétől kezdve. Ezt sikerült is az elején felvenni és Sölősi Erika második góljával egyenlítettünk a hatodik percben. Minden hibánk után nagyon gyorsan indultak az ungváriak, ám Halinda Viola néhány bravúrjának is köszönhetően nem tudtak meglépni. Rendeztük sorainkat és támadásban is egyre bátrabb megoldásokat láthattunk, Vincze Viktória átlövésével kettőre zárkóztunk. Szinay Sarolta két szép gólt szerzett, majd Szürös Kinga is duplázott, mindkét találat a döntetlenállást jelentette. Sajnos a félidő hajrája nem sikerült jól, az utolsó kilenc percben nyolc gólt tett közé az Ungvár.

A folytatásban is a „hazaiak” voltak lendületben, a kapusuk pedig jól védett, így hamar tizenhárom találattá hízott a hátrányunk. Jött is a második játékrész tizenegyedik percében az időkérés, az akciót sikerült góllal befejezni. A mieink próbálták tartani a tempót a szemlátomást sokkal rutinosabb együttessel, ám ebben több hibát is vétettek. Nagy Hanna szerzett két okos gólt szélről, File Csenge is duplázott, minden mezőnyjátékos betalált legalább egy alkalommal. A végére huszonkettőnél állt meg a különbség, ám ebből a találkozóból sokat lehet majd később hasznosítani, hiszen egy erős ellenféllel játszottak a mieink.

NB II D-csoport, 6. forduló:

Ungvár KC–DVSC SCHAEFFLER U21 46–24 (22–14)
DVSC: Halinda V. – Nagy H. 4 (1), Jeszenszki P. 1 (1), Tóth P. 1, Sölősi E. 3, Vincze V. 2, Tóth F. 2 (1). Csere: Kovács N. (kapus), Szinay S. 3, Bákonyi L. 1, Szürös K. 2, Keller P. 1, File Cs. 4 (3). Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Bizonyos periódusokban jól kézilabdáztunk egy nagyon erős ellenféllel szemben, amely gyors tempót diktált. Ezeket az időszakokat kellett volna tovább fenntartani. Hiányérzetem a visszarendeződések terén van, de összességében elmondható, hogy bátran játszottak a lányok. Nagyon sokat lehet hasznosítani ebből a mérkőzésből a korosztályos versenysorozatokban!

Kiemelt partnereink