Győzött a bajnokesélyes

Kissé tartalékos összeállításban utaztak Szombathelyre akadémistáink, a bajnoki címre is esélyes hazaiak érvényesítették a papírformát.

Több hiányzója volt, így utazott Szombathelyre Győrvári Viktor együttese, ahol az egyik bajnokesélyes várt a mieinkre.

A mérkőzés eleje egyértelműen a két kapusról szól, az első hat lövésből egy ment be, ezt a hazaiak lőtték. Akadémistáink első találatára a hetedik percig kellett várni, Nagy Nóra volt eredményes, ekkor viszont már öt szombathelyi találatot is feljegyezhettünk. Ebben az összeállításban – heten is hiányoztak a csapatból – nem tudtuk sokáig tartani a tempót, bár a félidő derekán még 8-5 volt, Nagy Nóra négy gólja mellett csak Szalai Petra talált be egyszer. Egyre nőtt a két csapat közti különbség, a szünetre ez tizenháromnál állt meg. A második játékrész elején már akadémistáink is egyre többször voltak eredményesek, Nagy Nóra mellett Bristyán Dorina és Kiss Csenge is duplázott ebben a szakaszban. Habár huszonhárom gól is volt a két csapat közti differencia, a végén sikerült csökkenteni ezt és végül 42-25-re győzött a bajnokság megnyerésére is jó eséllyel pályázó Szombathely.

Papírforma sikert aratott a vasi együttes, amely így megőrizte vezető pozícióját a másodosztályban, a mieink maradtak a 11. helyen.

NB I/B., 6. forduló:

Szombathelyi KKA–DVSC SCHAEFFLER U19 42–25 (20–7)
Szombathely, 350 néző: V: Hársfalvi Zs., Mórocz R.
SZOMBATHELY: Csatlós Cs. – Pálffy A., Pödör R. 4, Pödör B. 8 (1), Szmolek A. 1, Kulcsár D. 3, Balogh P. 3. Csere: Christe D. (kapus), Dombi L. 7, Varga N. 8, Szeberényi F. 2, Böhm N. 3, Gönczöl V. 1, Wutschi V. 2. Edző: Vida Gergő.
DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 2, Szalai P. 2 (1), Hermann Z. 1, Nagy N. 11 (2), Bristyán D. 2, Eszenyi G. Csere: Demjén L. (kapus), Fodor V. 2, Sőlösi E. 2, Véniger K. 2 (1), Tóth R., Ratalics L. 1. Edző: Győrvári Viktor.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 4/4.

Kiemelt partnereink