Győzelem koncentrált játékkal

Magabiztosan gyűjtötte be a célok eléréséhez oly fontos két pontot a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese, amely kilenc góllal nyert Szegeden.

Ifjúsági együttesünkre papíron könnyebb találkozó várt, a Szeged ellen kötelező volt a két pont begyűjtése. Az első percekben felváltva estek a gólok, a jobbszélen jásztó Erdődi Helga hat perc alatt kétszer is eredményes volt, a hetedik percben már 4-4 volt az állás. Kelemen Dorina átlövése indította el a mieink jó sorozatát, majd lerohanásból is eredményes volt az átlövő, így már 9-4-re vezettek akadémistáink tizenhat perc után. Gólcsend után jöttek a Makó-pillanatok, másfél perc alatt Makó Zoé háromszor is elnyargalt a bal szélen és lőtt gólt! Szélsőtársa, Bákonyi Lara sem akart kimaradni a buliból, kétszer talált ő is a kapuba, egy félidő után hatgólos debreceni vezetést mutatott az eredményjelző!

Kissé bealudt a második játékrész elején Kudor Kitti együttese, kiemelendő azonban Kiss Laura támadójátéka ebben a periódusban. Habár háromra is zárkózott az ellenfél, ismét Kiss Laura találatai kellettek ahhoz, hogy visszaálljon a négy-öt gólos különbség. Először Poczetnyik Dóra szép átlövésével lett hét közte, szerencsére az ellenfél nem tudta már tartani a lépést. Szép akciót mutattak be mieink emberhátrányban, egy szélső befutás után Szabó Anna „csúszott ki” a szélső pozíciójába, majd egy jó passz után lőtt a kapuba, ezzel már nyolccal vezetünk! Meg kell jegyezni sérülésből felépülő Bákonyi Lara jó formában kézilabdázott, hat gólt szerzett a mérkőzésen, a szintén sérülésből felépülő Lakatos Petra még csak védekezésben jeleskedhetett! Az utolsó húsz másodpercben még Balogh Rebeka és Bákonyi Lara is betalált, kilenc góllal múlták felül akadémistáink a Szegedet!

Újabb fontos lépést tett céljai elérése, a Final Four felé Kudor Kitti együttese!

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 23. forduló:

Hajdúnánás SK–DVSC SCHAEFFLER 27–36 (11–17)

DVSC: Reszegi E.  – Erdődi H. 3, Balogh R. 3, Lakatos P., Tóth G. 4, Kelemen D. 5, Makó Z. 3. Csere: Kovács N (kapus), Poczetnyik D. 2, Bákonyi L. 6, Kiss L. 7 (1), Fodor V. 1, Szabó A. 2.

Kudor Kitti: Az első félidőben koncentráltan, jól védekeztünk, amiből több könnyű gólt tudtunk szerezni. A második félidőben már több hiba csúszott a játékunkba, de ennek ellenére mindenkitől lattam szép megoldásokat a játék minden elemében.

Kiemelt partnereink