Veretlenül a csoportban

Három magabiztos győzelmet aratott eddig a magyar ifjúsági válogatott Csernyánszki Liliánával és Panyi Annával a soraiban a montenegrói U17-es Európa-bajnokságon. Sajnos, utóbbi játékos a harmadik mérkőzésen bokasérülést szenvedett.

Forrás: EHF

Augusztus 5-én kezdte meg szereplését a montenegrói U17-es Európa-bajnokságon (2004. január 1. után született játékosok szerepelhetnek) a magyar női ifjúsági válogatott. A DVSC Kézilabda Akadémia két tehetséges fiatalja, Csernyánszki Liliána és Panyi Anna is tagja a válogatott keretnek. Az első mérkőzésen mindkét debreceni egy-egy találattal terhelte meg a szlovák kaput, a mieink nagyon jól kezdték a mérkőzést, már 15–0-ra (!) is vezettek, végül 40–13-ra győzték le Szlovákiát. Következett egy fokkal nehezebb feladat, ám a lányok ezt az akadályt is nagyon könnyedén vették, Portugália ellen 41–22-es sikert arattak. A mérkőzés legjobbja a magyar oldalon Csernyánszki Lili lett, aki hat lövésből hat találatot ért el, Panyi Anna sem hibázott lövést, egy gólt szerezve.

Következett a csoportdöntő, ám ez sem hozott túl sok izgalmat. Végig kontrollálták a mieink a találkozót, amelyet Csernyánszki Lili négy gólt szerzett, a magyar válogatott pedig 27–15-re nyert. A találkozó 51. percében egy norvég ellentámadásnál két magyar védő próbálta megállítani az ellenfelet, sajnos Panyi Anna úgy ért földet, hogy bokasérülést szenvedett. Már egyből látszott, hogy nagy fájdalmai vannak Annának, aki nem is tudta folytatni a játékot, az oldalvonal mellett ápolták. Az elsődleges diagnózis szerint nincs törés vagy teljes szakadás, az átlövő bokájának kezelését megkezdték. A magyar válogatott Románia ellen, augusztus 10-én folytatja szereplését, egy esetleges győzelemmel nagyot lépnének a mieink a legjobb négy felé. Ezen a mérkőzésen biztosan nem lép pályára a debreceni átlövő, ám az nem kizárt, hogy állapota javulása esetén még visszatér a pályára ezen az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott augusztus 10-én 20 órakor mérkőzik meg Románia ellen majd egy nappal később, 18 órakor Németország ellen a középdöntőben.

További sok sikert kívánunk a magyar válogatottnak, Panyi Annának pedig mielőbbi visszatérést!

Kiemelt partnereink