Győzelemmel indítottak

Fokozatosan növelve előnyét végül tizenhárom góllal nyert a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese a Csepel elleni évkezdeten.

Hosszú, bajnoki mérkőzés nélküli időszak után lépett pályára az ifjúsági első osztályban Kudor Kitt együttese. Debreceni gólokkal indult a találkozó, az erőviszonyoknak megfelelően, Szabó Flóra góljával már 5-0 volt ide, nem egészen kilenc perc után. Ekkor kissé eredményesebb lett a hazai csapat, de Lakatos Petra és Balogh Rebeka távoli lövéseivel újra növeltük az előnyt, a félidő derekán már nyolc góllal vezettünk, ehhez kellett Reszegi Eszter jó teljesítménye a kapuban. A második tizenöt perc nem sikerült túl jól, a Csepel felzárkózott öt gólra, ebben az időszakban Silye Nanda találatai nagyon kellettek!

Bákonyi Lara indításból szerzett találattal indította a gólok sorát, majd Kelemen Dorina lőtt zsinórban hármat is, igaz a hazaiak sem maradtak le a gólszerzésben. Nagyjából negyven perc után kezdett el érezhetően nyílni az olló a két együttes között, ekkor már szép megoldásokat is láthattunk a mieinktől. Lakatos Petra találata után volt először plusz tíz, majd a szélen ziccereit jól kihasználó Bákonyi Lara góljai után már tizenhárom is volt közte. A hadra fogható játékosok közül mindenki kapott lehetőséget, sok mindenki tevékeny részese volt ennek a nagy arányú győzelemnek! Példának okáért elmondható, hogy mind Reszegi Eszter, mind Kovács Noémi legalább 40 %-os hatékonysággal védett.

Könnyedén győztünk Csepelen, a mutatott játék pedig bizonyosan lesz jobb is a tavaszi szezon folyamán.

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:

Csepel DSE–DVSC SCHAEFFLER 21–34 (9–14)

DVSC: Reszegi E. – Szabó F. 3, Silye N. 7 (2), Balogh R. 4, Tóth G. 1, Lakatos P. 6, Bákonyi L. 4. Csere: Kovács N. (kapus), Kelemen D. 5 (2), Fodor V. 3, Makó Z. 1, Szabó A. Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: Az első félidei játékunkon még érezhető volt, hogy több mint egy hónapja nem játszottunk bajnoki mérkőzést. A második félidőben már lendületesebben, sokkal inkább gólra törően kézilabdáztunk. A védekezésben több tudatos, begyakorolt elemet láttam. Mindenki kivette a részét a győzelemből!

Kiemelt partnereink