Győzelemmel felérő döntetlen

Végig szoros mérkőzésen végül döntetlent ért el Márián Blanka U15-ös együttese a házigazda NEKA ellen az Akadémiai Kézilabda Torna első napján.

Rangos tornára kapott meghívást U15-ös csapatunk, amely Balatonboglárra utazott, hogy részt vegyen az U15 Leány Akadémiai Kézilabda Tornán. Az első mérkőzésen nem kisebb feladat, mint a házigazda NEKA várt a mieinkre. Jól kezdtük a mérkőzést védekezésben, ehhez párosult egy kiváló kapusteljesítmény Bengi Lili személyében. Tizenkét perc alatt két találatot értek el a hazaiak, az első játékrészben főleg a Réti Bíborka, Geszterédi Zsófi páros volt aktív és eredményes. Előbbi góljával már hárommal is vezettünk húsz perc után, innen egy gólra szépített a NEKA a szünetig.

Nem lett sokkal gólzáporosabb a második játékrész sem, Bengi Lili továbbra is lehúzva tartotta a rolót! Varga Kata duplája révén kapaszkodtunk továbbra is, majd a debreceni színekben első mérkőzését játszó Hódi Fanni szerzett labdát és lőtt be ziccerét! Izgalmas hajrának néztünk elébe, az is lett! A mérkőzésen végig aktív Réti Bíborka szerzett két gólt, Bengi Lili pedig a hajrában is nagyokat védett. Az utolsó szó akadémistáinké volt, Vincze Viktória tört be bátran és egyenlített az utolsó percben! Nem változott az eredmény, győzelemmel felérő döntetlent ért el Márián Blanka együttese a jó erőkből álló NEKA ellen!

Leány Akadémiai Kézilabda Torna, 1. mérkőzés:

NEKA–DVSC SCHAEFFLER 17–17 (8–9)
DVSC: Bengi L. – Prokob R. 1, Réti B. 7 (3), Tóth P., Garamvölgyi F., Vincze V. 2 (1), Geszterédi Zs. 3. Csere: Hódi F. 1, Szürös K., Varga K. 2 (1), Nagy H. 1, Bánkuti P., Erdei B. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Kiemelném a védekezést és a kapusteljesítményünket a mai mérkőzésen. Igyekeztünk a tudásunk maximumát nyújtani, láttam tervezettséget és tudatosságot az egyéni- és csapatszinten.

Kiemelt partnereink