Győzelemmel debütáltak

Nyolcgólos győzelemmel debütáltak akadémistáink Tóth Rózsa vezetésével a megyei első osztályban!

Új élmény előtt álltak akadémistáink, akik a megyei első osztályban léptek pályára. Tiszavasváriba utaztak a mieink, amely ugyan a megyehatáron túl van, ám a Hajdú-Bihar megyei bajnokságban szerepel a helyi együttes. Ebben a bajnokságban Tóth Rózsa vezetésével lépnek pályára ebben a szezonban.

Kissé megilletődötten kezdték a mieink a mérkőzést, főleg szélső pozíciókból voltunk csak eredményesek, Czene Petra lőtt hármat az első hat találatunkból. Akadémistáink testközelből érezhették a felnőtt mezőny minden csínját-bínját, amely nagyban hozzájárulhat fejlődésükhöz. Vincze Viktória vezetésével meglógtak a debreceniek, a szünetre háromgólos előnnyel mehettünk.

A második játékrészben voltak felzárkózási kísérletei a hazaiaknak, Réti Bíborka jó cseleivel és góljainak köszönhetően ezek nem sikerültek. Kettőnél közelebb nem kerültek a tiszavasváriak, Tóth Fruzsina szélsőgóljával pedig négy volt közte tíz perccel a vége előtt. A hajrá nekünk sikerült jobban, Varga Kata négyszer is betalált, nyolc góllal győztek a mieink!

Soha rosszabb kezdést, győzelemmel debütáltak a felnőtt mezőnyben a lányok, akik több korosztályból tevődtek össze erre a találkozóra.

Hajdú-Bihar megyei bajnokság, 1. forduló:

Tiszavasvári SE–DVSC SCHAEFFLER 21–29 (13–16)
DVSC: Szabó D.  – Szürös K. 2, Vincze V. 5 (1), Réti B. 6 (2), Varga K. 4, Solymosi Zs. 2, Czene P. 4. Csere: Nyerges E. (kapus), Hódi F. 1, Nagy H. 1, Tóth F. 3, Réz D. 1.
Tóth Rózsa: A játékosok játéklehetőségének biztosítása szempontjából hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Érezhették, hogy mi a különbség a saját korosztályuk és a felnőttek között. Az első félidőben kis megilletődöttség érezhető volt, míg feltérképeztük az ellenfelet, de utána már láthatók voltak szép megoldások. A második félidei jó védekezésnek köszönhetően gyors ellentámadásokból lőhettünk gólokat. Összességében elégedett vagyok a csapat hozzáállásával és a mutatott játékkal!

Kiemelt partnereink