Győzelem ellentétes félidőkkel

Jobb első, kevésbé jó második félidei játékkal, több fiatalabb játékos hathatós segítségével nyolcgólos győzelemmel zárt U17-es csapatunk Orosházán.

Harmadik idegenbeli mérkőzésére készült Győrvári Viktor U17-es együttese sorozatban. A Vác és a Vasas után ezúttal Orosházán igyekeztek begyűjteni a két pontot a lányok.

Jól kezdtek a mieink, érezhetően nem találta a hazai csapat a mieink védekezésének és Szabó Dórának ellenszerét. Solymosi Zsófi kezdett nagyon aktívan, majd csatlakozott mellé a 2008-as születésű Oláh Lotti, aki gólok mellett okos gólpasszokkal vétette észre magát. Amikor zárkózni próbáltak a kékmezesek, akkor újabb jelentős előnyre tettünk szert, ehhez kellettek a továbbra is jól védő Szabó Dóra hárításai. A félidő hajrájában még inkább kinyílt az olló, Solymosi Zsófi találta meg a kékek védelmében a réseket, de a fiatalabb generációból Jeszenszki Petra is eredményes volt. Hétgólos debreceni vezetéssel fordultak a csapatok.

Gólváltásokkal indult a második játékrész, így konzerválódott az első félidőben kialakult különbség. A védekezésünk ebben az időszakban nem igazán remekelt, Oláh Lotti folytatta bátor játékát, majd a beállók is csatlakoztak hozzá. Előbb Tóth Norina harcolt ki többször is lövőhelyzetet magának, majd Varga Kata vette át ezt a szerepet, mindketten megjátszhatók voltak. Solymosi Zsófi továbbra is nagyon eredményes volt, kilenc góllal zárta ezt a mérkőzést. Az utolsó percekben már kissé alábbhagyott a mieink lendülete, de így is nyolcgólos győzelmet aratott U17-es csapatunk Orosházán.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 16. forduló:

Orosházi NKC–DVSC SCHAEFFLER 24–32 (9–17)

DVSC: Szabó D.  – Ratalics L. 2, Tóth R. 1, Vincze V., Tóth N. 4, Solymosi Zs. 9 (2), File Cs. Csere: Halinda V. (kapus), Oláh L. 5 (2), Varga K. 6, Jeszenszki P. 2 (1), Szürös K. 2, Tóth F., Réti B. 1 (1). Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: A keretünk kissé felforgatott volt, nem is sikerült megfelelő koncentráltsággal játszani és elsősorban védekezésben nagyon sok alapvető hibát vétettünk. A mérkőzés pozitívuma, hogy az ifi mérkőzésen szereplő játékosokat tudtam pihentetni, illetve a többiek megfelelő játékpercet töltöttek a pályán. Megemlítendő Oláh Lotti teljesítménye a két évvel idősebbek között.

Kiemelt partnereink