Győzelem az utolsó idegenbelin

Négygólos győzelemmel abszolválta utolsó idegenbeli mérkőzését Győrvári Viktor serdülőcsapata.

Elérkezett serdülőink számára az utolsó idegenbeli mérkőzés a szezonban. Már biztos Final Four résztvevőként léphettek pályára a lányok, akik jobban is kezdték a mérkőzést, Eszenyi Gréti találatával már 5-2 volt akadémistáink javára. Felzárkóztak a hazaiak, a védekezés nem igazán működött, pedig Szabó Dóra szép védéseket mutatott be. Tizenkét perc után már vezetett az ellenfél, majd jött Ferenczi Lili és Fábián Alina, ők álltak a mieink élére. Visszavettük a vezetést, a játékrész hajrájában pedig a serdülőmezőnyben is fiatalnak számító Réti Bíborka bátor góljaival és Bristyán Dorina betöréseivel végül négyre növeltük a különbséget. Ez a fór kettőre olvadt a félidőben.

A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, sok gól esett, egyik védelem sem állt a helyzet magaslatán. Kevergette kártyáit Győrvári Viktor, mindenki játéklehetőséget kapott, többen élni is tudtak ezzel. A tisztes távolság megvolt a két fél között, a szintén fiatalnak számító Tóth Panna ragasztotta nagyszerű bombát a jobb felső sarokba, négyre alakítva a különbséget. Ferenczi Lili cselezőkészsége és anticipációs képessége nagyon kellett, előbbivel gólokat, utóbbival labdákat szerzett.  Bő fél perccel a vége előtt File Csenge találata volt az utolsó szó, négy góllal nyertek a mieink.

Visszafogott teljesítménnyel rukkoltak elő a lányok ezen a mérkőzésen, azonban a győzelem így is meglett az utolsó idegenbeli bajnokin. Egy mérkőzés van hátra az alapszakaszból, majd következhet a Final Four! Nem kérdés, hogy ott többre lesz szükség.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 25. forduló:

Vasas SC–DVSC SCHAEFFLER 27–31 (15–17)
DVSC: Szabó D. – Ratalics L. 2, Bristyán D. 5, Ferenczi L. 9, Fábián A. 4, Fele P. 3, Eszenyi G. 2. Csere: Halinda (kapus), File Cs. 2, Nánási L., Réti B. 3, Tóth P. 1. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Egy-egy rövid időszakot eltekintve ezen a mérkőzésen tompán játszottunk.

Kiemelt partnereink