Győzelem az első hazain

Tízgólos sikerrel indította a 2022-es évet hazai pályán a DVSC Kézilabda Akadémia serdülőcsapata.

Első mérkőzését idegenben játszotta Győrvári Viktor serdülőcsapata, amely hazai bemutatkozására várt a Vasas ellen. Jól indult a találkozó a mieink számára, könnyedén szűrték meg a lányok a vendégek támadásait, amelyből gyors ellentámadások után voltak eredményesek. Fele Patrícia góljával már 5-0 volt ide, ám ekkor elkezdtek hibázni a mieink, a vendégek pedig felvették a mérkőzés ritmusát. A félidő derekán Véniger Kata góljaival sikerült elmozdulni az öt gólos előnyről, hamarosan pedig már tíz is volt közte, Kovács Noémi védéseinek is köszönhetően. A félidő hajrája nem sikerült túl jól, egy utolsó másodpercben bekapott góllal pedig hétre zárkózott az ellenfél.

Gólzáporral indult a második játékrész, Ferenczi Lili és Hermann Zille vezetésével ismét tíz volt közte, sőt Ratalics találatával még nagyobb is lett a különbség. Forgatta csapatát Győrvári Viktor, mindenki lehetőséget kapott, a különbség nem nagyon változott. Több szép megoldás mellett azért többször is bosszantó hibákat vétettek akadémistáink, így nem tudtak még jobban ellépni ellenfelüktől. Hét perccel a vége előtt Tóth Rebeka „kipontozódott”, azaz megkapta harmadik két perces büntetését. Az utolsó percekben sem nagyon változott a különbség, Nánási Lara szerezte a mieink két utolsó gólját, így alakult ki a tízgólos győzelem.

A győzelem megvan, a mutatott játékot illetően van még javulni való, ez az együttes ebben a szezonban már többször is bizonyította, hogy képes jobb játékra!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 12. forduló:
DVSC SCHAEFFLER–Vasas SC 37–27 (20–13)
DVSC: Kovács N. – Ratalics L. 3, Ferenczi L. 6, Hermann Z. 3, Véniger K. 7, Fele P. 4 (2), Bristyán D. 2. Csere: Halinda (kapus), File Cs., Tóth R. 4, Gáspár A. 3, Nánási L. 3 (1), Fábián A. 2, Eszenyi G. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Jól kezdtünk, de az első tíz perc után elkezdtünk belehibázni a ziccerek értékesítésébe, ehhez csatlakozott a védekezés és a kapusteljesítmény is, olyan hibákat vétettünk, amelyek nem elvárhatók. Szépen, lassan elértünk egy viszonylag alacsony szintet, majd ezt még a második félidőben sikerült alulmúlni. Ebben a játékrészben egy-egy felvillanáson kívül nagyon gyengén kézilabdáztunk… 

Kiemelt partnereink