Győzelem a szezonnyitányon

Ifjúsági együttesünk az első tízperces megingást követően magabiztosan győzte le a Hajdúnánást.

Az álmoskönyvek szerint nem úgy kell kezdeni egy szezont, mint ahogy tette azt U19-es együttesünk. Öt perc után ugyanis 4-0 állt az eredményjelzőn, méghozzá a megyei rivális, Hajdúnánás javára. Az ideges és dekoncentrált kezdést javuló játék váltotta fel, főként a beállót tudtuk megjátszani. Sajnálatos módon szűk negyedóra játék után bokasérülést szenvedett szélsőnk, Eszenyi Gréta, jobbulást kívánunk neki! A játékrész második felében már jobban játszottak a mieink, Bristyán Dorina duplával át is vettük a vezetést, egyre több hibára késztettük az ellenfelet. A hajrában főként Véinger Kata és Rácz Panna révén növeltük előnyünket, a félidei eredményt Szijjártó Inez állította be: 20-10, ide.

A másodikban sem mondhatni, hogy jól kezdtünk, kilenc perc után 4-4 volt a részeredmény, maradt a tízgólos előny. Tartotta magát a Hajdúnánás, akadémistáink meg elkezdték gyűjteni a kétperces kiállításokat, az előnyt továbbra sem sikerült növelni. Ferenczi Lili és Véniger Kata bejövetelével ismét bővítettük a különbséget, mindkét játékos többször eredményes volt, emellett mindketten jól játszották meg a vonaljátékosokat, többször bravúros passz után. Az utolsó percekben még sikerült rátenni egy lapáttal, 40-22-es győzelemmel kezdték ifistáink a szezont.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 1. forduló:

Hajdúnánás SK–DVSC SCHAEFFLER 22–40 (10–20)

DVSC: Kovács N.  – Ratalics L. 2, Szalai P. 2, Ferenczi L. 4, Sőlösi E. 3, Solymosi Zs. 3 (1), Eszenyi G. 1. Csere: Halinda V. (kapus), Hermann Z., Szijjártó I. 5, Rácz P. 3, Bristyán D. 5, Véniger K. 9 (4), Varga K. 3. Edző: Győrvári Viktor.

Kiemelt partnereink