Győzelem a rangadón!

Igazi rangadót nyert meg U19-es együttesünk, amely a Praktiker-Vác ellen két góllal győzött, így továbbra is százszázalékos!

Fontos mérkőzés elé nézett U19-es csapatunk, amely az eddig öt győzelem mellett csupán egyszer kapituláló Praktiker-Vác ellen lépett pályára. Talán a mérkőzés fontossága miatt is kissé pontatlanul kezdtek a felek, több hiba is csúszott a támadásokba mindkét oldalon. Nagy Nóra duplája után a helyére érkező Ferenczi Lili is két szép góllal vétette észre magát, ám elmondható, hogy fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hét perccel a vége előtt Poczetnyik Dóra indította meg a hazai rohamokat, egygólos váci vezetésből lett Nagy Nóra utolsó másodpercekben szerzett találatával plusz három ide. Ehhez kellettek Kovács Noémi védései is!

És ha már Kovács Noémi: három védéssel kezdte a második félidőt, sőt kevesebb, mint nyolc perc alatt ötször is jól érezte az ellenfél lövéseit, s hárított! Bristyán Dorina ügyes, felkanyarodásból szerzett góllal vétette észre magát, ám az ellenfél erejét jelzi, hogy újra egyenlítettek. Balogh Rebeka előbb labdaszerzés után lőtt gólt, majd egy lentről felhúzott lövéssel már a mieinket juttatta vezetéshez! Poczetnyik Dóra magabiztosan lőtte a heteseket, Eszenyi Gréta pedig egy ügyes rövid befutás után volt eredményes! Amin viszont csak ámultunk, az Nagy Nóra páros lábról, tizenegy méterről, passzív jelzésnél leadott lövése volt, amellyel végleg eldöntötte a két pont sorsát! Nagy skalpot gyűjtöttek be akadémistáink, ezzel továbbra is hibátlanul menetelnek az U19 I. osztályban.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 7. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Praktiker-Vác 29–27 (15–12)

DVSC: Kovács N.  – Ratalics L., Nagy N. 9 (1), Balogh R. 3, Fodor V. 2, Poczetnyik D. 6 (3), Eszenyi G. 2. Csere: Lakatos R. (kapus), Ferenczi L. 5, Fekete B., Bristyán D. 2.

Győrvári Viktor: Nagyon jó közösségként dolgoztak a lányok! Emellett volt néhány kiemelkedő teljesítmény, Kovács Noémi a kapuban, illetve Nagy Nóra védekező és támadójátéka, de összességében elmondható, hogy mindenki hozzátett a mai játékunkhoz. Mindig volt egy-egy ember, aki továbblendítette a csapatot a holtponton. Támadásban jól sikerült alkalmazkodni az ellenfél védekezési rendszeréhez, védekezésben is megtaláltuk azokat mélységi kilépéseket, amellyel hibára késztettük a vendégeket.

Kiemelt partnereink