Győzelem a megyei rivális ellen

Lendületes első félidő után kissé visszafogott második következett, tizenhárom góllal nyertünk a Hajdúnánás ellen az ifjúsági első osztályban.

Nem kellett sokat utazni a vendégegyüttesnek, mindössze negyven kilométer ugyanis a távolság Hajdúnánás és Debrecen között. Talán a rövid utazásnak is köszönhetően nem kezdte rosszul ellenfelünk a mérkőzést, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a fehér mezes debreceniek kezdték visszafogottan. A mieink közül az első periódusban Lakatos Petra emelkedett ki, betörésekből és átlövésekből is eredményes volt, az első nyolc gólból ötöt ő maga szerzett! Tartotta azonban a ritmust az ellenfél is, nem adták könnyen magukat a nánási lányok. Panyi Anna „no look” passza Török Lillynek a 18. percben, majd két perccel később Kelemen Dorina betörése utáni gólja jelezte, hogy a mieink szívesen leszakítanák magukról a Hajdúnánást, utóbbi mozzanat elindított egy 8-1-es utolsó tíz perces szakaszt. A félidő utolsó harmadában sokkal hatékonyabban kézilabdáztak a mieink, Kovács Noémi is több védést bemutatott a kapuban, a játékrészt pedig Szabó Flóra gólja zárta le: 21-11.

A második félidő első tíz percében mintha megfogadták volna a csapatok, hogy lőtt gólt után nem lőnek még egyet, amíg az ellenfél be nem talál. Egy ide, egy oda. Bákonyi Lara kezdte nagyon jól ezt a játékrészt, már a második percben eredményes volt, hét perc alatt háromszor is betalált. Elkezdett nagyon bizonytalanná válni a támadójáték, a negyvenedik percet követő nyolc minutumban egy gólt sikerült szerezni, azt is hétméteresből… Mindenki megkapta a lehetőséget Kudor Kittitől, a legtöbben tudtak is élni ezzel. Tartottuk a nagyjából tízgólos különbséget, ezt néha tudtuk kicsit növelni, egy-egy alkalommal azonban ezen belülre merészkedett a Hajdúnánás. Az utolsó percek krónikájához tartozik, hogy a fiatalok között még fiatalabbnak számító Gulyás Luca is lehetőséget kapott a kapuban, volt védett lövése is, továbbá, hogy egy labdáért való harc után Rácz Panna a labdafogó hálót hívta segítségül egy fodrászati beavatkozáshoz, a haja ugyanis kicsit összegabalyodott a hálóval… Nem egy szokványos gyors ellentámadás után végül a második félidőben lehetőséget kapó, és azzal maximálisan élni tudó Bákonyi Lara állította be a végeredményt, 36-23-ra győztek a mieink a megyei rivális ellen!

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 7. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Hajdúnánás SK 36–23 (21–11)
DVSC: Kovács N. – Rácz P. 2, Panyi A. 3, Török L. 4, Poczetnyik D., Lakatos P. 5, Makó Z. 3. Csere: Gulyás L. (kapus), Kelemen D. 2, Tóth G. 4, Silye N. 1 (1), Balogh R. 2, Szabó F. 2, Bákonyi L. 5, Kiss L. 3, Szabó A. Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: Az első félidőben nagyon lagymatagul kezdtünk, az első tizenöt percben nem állt össze, nem voltunk elég agresszívak, az átlövőkre nem léptünk ki, emiatt sok gólt kaptunk. Utána sikerült rendezni a sorokat, sokkal több megállító faltot csináltunk. A támadójátékunk egész mérkőzésen rendben volt, sok könnyű gólt szereztünk. Szépen lassan sikerült leszakítani az ellenfelet. Mindenkinek tudtam lehetőséget adni, tudtam forgatni a csapatot.

Kiemelt partnereink