Győzelem a fővárosban

Hat góllal győzték le U19-eseink az MTK-t idegenben, Bristyán Dorina három góllal tért vissza a pályára.

Március 23-án, szombaton Szigetszentmiklóson mérkőzött meg NB I/B-s együttesünk és szerzett két nagyon fontos pontot. Ez a csapat néhány változással a keretben vasárnap az MTK ellen mérkőzött meg az U19 I. osztályban, újra pályára léphetett sérülése után Bristyán Dorina, aki legutóbb éppen a budapesti kék-fehérek ellen játszott, október 29-én a Hódosban.

Nem kellett sokat várni, hogy Dorina eredményes legyen, már a második percben a kapuba talált, sőt a kilencedik percben meg is duplázta találatai számát. Szalai Petra akcióból és hétméteresek után is szerzett gólokat, tizenegy és fél perc alatt egészen pontosan ötöt. Az előny azért nem volt megnyugtató, sok gólt kaptak a mieink, a 14. percben a korábbi debreceni akadémista, Koczka Lili lövésével 11-10-re zárkóztak a hazaiak. A 25. percre sikerült négygólos előnyt kiépíteni, ám csak egy utolsó pillanatos, Ratalics Luca góllal tartottunk meg kettőt az előnyből a félidő végére.

Kapusvédésekkel indult a második játékrész, Eszenyi Gréta törte meg a gólcsendet a 33. percben, majd ő is növelte az előnyünket ötre hat perccel később. Nem adta könnyen a bőrét az MTK, többször is felzárkóztak négy gólra. Akadémistáink azonban nem engedték lőtávolon belülre a hazaiakat, Szalai Petra hetese négy perccel a vége előtt a hétgólos debreceni előnyt jelentette, amelyből még egyet faragtak a kék-fehérek a meccs végére, így alakult ki a 25-31-es végeredmény.

Négy ponttal zárta ezt a kétnapos túrát Győrvári Viktor csapata, a tegnapi, Szigetszentmiklós elleni, NB I/B-ben aratott győzelme után az U19 I. osztályban is győzött, hozva a kötelezőt.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 20. forduló:

MTK Budapest–DVSC SCHAEFFLER 25–31 (16–18)

DVSC: Kovács N.  – Ratalics L. 3, Szalai P. 10 (5), Véniger K. 1, Solymosi Zs., Varga K. 2,  Eszenyi G. 4. Csere: Lakatos R. (kapus), Brsityán D. 3, Kiss Cs. 1, Fele P. 2,  Fodor V. 2, Baranyi D. 3, Hermann Z. Edző: Győrvári Viktor.

Kiemelt partnereink