Gőzerővel zajlik a rehabilitáció

Napról-napra dolgoznak a felépülésükért térdsérülést szenvedett játékosaink, akik a rehabilitáció különböző szakaszaiban járnak.

Utánpótlás együtteseink folyamatosan játsszák mérkőzéseiket a különböző pontvadászatokban. Sajnos mindhárom korosztálynál (ifjúsági, serdülő és U15-ösök) van olyan játékos, aki régebb óta harcképtelen, térdsérülése miatt. Ezek a lányok minden nap azért küzdenek, hogy minél hamarabb visszatérjenek a pályára, a rehabilitációjukat Bán-Posta Sarolt gyógytornász, valamint Suba Emese és Rácz Henrietta erőnléti edzők irányítják. A rehabilitáció két csoportban zajlik, attól függően, hogy milyen stádiumban van az adott játékos felépülése.

Az egyik csoportban a korábban megsérült játékosok vannak, az ifjúsági korú Kockza Lili, valamint a serdülő korosztályhoz tartozó Vida Vivien és Kaska Kíra alkotják ezt a triót. Lilit és Sárát már megműtötték, Lili egyenes vonalú futást végez, egyelőre még irányváltás nélkül, míg Sára hamarosan visszaállhat a labdás edzésekbe. Vivienre hamarosan műtét vár, ő már a műtét előtt is rehabilitációs munkát végez.

„A funkcionális edzőteremben már elkezdtünk nagyobb súlyokkal dolgozni, a stabilizációra is nagyobb hangsúlyt fektetünk, emellett szinte minden edzésbe be van iktatva a futás – adott helyzetjelentést Koczka Lili. – Heti egyszer labdás egyéni képzésen veszünk részt, jó érzés volt újra labdát fogni! Várom, hogy minél hamarabb pályára is lépjek, viszont fontos, hogy minél jobb állapotban! Próbálok minden gyakorlatot minél jobban kivitelezni, fejben odakoncentrálni, hogy minél minőségibb legyen a munka! Nagyon sok segítséget kapunk Suba Emesétől, amely megkönnyíti az előrehaladásunkat.”

Szintén megműtötték már Ináncsi Fruzsinát keresztszalag-szakadása miatt, Rácz Panna pedig porcműtéten esett át. Mindkét ifjúsági jobbszélsőt februárban műtötték meg, így ők a rehabilitáció korábbi szakaszában járnak. A serdülő korosztályhoz tartozó Solymosi Zsófinak patella íngyulladása van, jelenleg ő is rehabilitációját végzi.

„Vártam már, hogy túlessek a műtéten, hogy minél hamarabb elkezdjem a rehabilitációt – árulta el Ináncsi Fruzsina. – Természetesen nem szabad ezt elsietni, hogy ne legyenek később komplikációk. A műtétem hatodik hetében járok, Bán-Posta Sarolt gyógytornásszal három hete kezdtük el a közös munkát, jól megértjük egymást. Próbál mindenben segíteni, én pedig próbálom minél jobban teljesíteni a feladatokat, hogy minél jobb állapotban tudjak visszatérni és segíteni a csapatot.”

Kiemelt partnereink